Mielettömän upea Bugatti Veyron -pienoismalli – hinta lähes 13000 euroa

Olemme nähneet useita hienoja autojen pienoismalleja, mutta nyt ollaan jo todella lähellä täydellisyyttä. Videolla esiteltävä Bugatti Veyron Vitesse -hyperauton 1/8-kokoinen pienoismalli on rakennettu viimeisintä pientä yksityiskohtaa myöten.

Tämä Amalgam-yrityksen valmistama Bugatti Veyron Vitesse on tehty alusta loppuun käsityönä ja pelkästään mallin suunnitteluun on käytetty noin 3000 tuntia. Pienoismalli on valmistettu tarkkojen Bugattilta saatujen 3D-kuvien mukaisesti, jotta sen muodot mukailevat täydellisesti esikuvansa kauniita kurveja. Autossa on ovien ja muiden luukkujen lisäksi toimiva ilmajarru, mutta huikein yksityiskohta on auton valaistus.

Auton valaistukseen on käytetty huomattava määrä työtunteja ja osaamista, sillä täysin toimivien LED-ajovalojen ja takavalojen lisäksi, auton ohjaamosta löytyvä mittaristo ja kojelauta on varustettu esikuvan mukaisilla valoilla pikkutarkasti ja autossa on myös säädettävä tunnelmavalaistus!


Täydellä valaistuksella varustettuja Veyron Vitessejä on tehty toistaiseksi vain kaksi kappaletta ja se on ymmärrettävää, sillä ostajat saattavat olla lähes yhtä harvassa, kuin täysikokoisella Veyronilla. Valaistulle pienoismallille kertyy hintaa kokonaista 15 000 dollaria, eli noin 12 600 euroa.