Mikä olisi hyvä ja edullinen auto pankkiryöstön pakoautoksi?

Jokainen valitsee ihan itse kummalla puolella lakia elää. Toiset käyvät päivätöissä, toiset iltavuorossa ja kolmas työskentelee eduskunnassa. Joidenkin yötyöt eivät kestä päivänvaloa, mutta kaikilla meillä on sama tarkoitus elämässä: Kerätä rahaa maksaa laskut. Kun rahat päätetään hankkia tekemällä vierailu Nordean konttoriin ilman lainaneuvotteluja, mikä auto tulisi valita nopeaan poistumiseen? Rehellinen hankkii tietenkin autonsa ostamalla, joten seuraavassa on esitelty käyttötarkoitukseen sopivia edullisia vaihtoehtoja:

Aprilia SMV750. Joskus paras tapa liueta paikalla on tehdä se kahdella renkaalla. Kun alla on italialainen pieni ja ketterä supermotskari, voi valita itse pakoreittinsä, jonne virkavallan Transporterit eivät yllä. Miinuspuolista mainittakoon, että ryöstösaaliin on mahduttava olalle putkikassiin.


BMW 740i. Toisenlaisesta Transporterista (elokuvasta sellaisesta) tuttu Bemari olisi luonnollinen valinta herrasmiesvarkaalle. Vanhan 7-sarjan Bemarin saa parhaimmillaan uuden luxus-Bemarin pelkän etupuskurin hinnalla, mikä tekee tästä aikansa komeasti muotoilusta edustusautosta todellisen huippuvaihtoehdon. Konepellin alla mölisevä V8-konekin tuntuu isoveljen 750-mallin veekahdentoista rinnalla suorastaan taloudelliselta.

Subaru Legacy Limited. Tässäpä erinomainen nykyajan pirtutrokarin kärry: Käyttökelpoinen aito neliveto huonokuntoisellakin tiellä, ja mahtuu parkkipaikalla piiloon muiden autojen joukkoon. Vaikka onkin sukua Imprezalle, ei herätä poliisien kiinnostusta samalla tavalla kuin moottoriteiden rallikuskien suosima serkkunsa.

Toyota Camry. Pankkiryöstö on niitä harvoja suuria tilaisuuksia elämässä, kun mitäänsanomaton beige auto on iloinen asia. Kuka poliisi epäilisi pahanteosta miestä, joka ajaa viattoman eläkeläispapan kauppakassilla?

1985 Ford Transit. Kun pankkiholviin on vihdoin saatu polttoleikattua vapaa pääsy, ei kultaharkkojen liikuttelu onnistu millään pikku-Fiatilla. Silloin hätiin kutsutaan Ford Transit, joka on jo vuodesta 1965 lähtien ollut valinta kaikille tavaransiirtäjille ja muuttomiehille. Miinuspuolista mainittakoon kiihtyvyys, joka vastaa keskimäärin 115-kiloisen kaljamahaisen äijän hölkkää Ale-Pubista Tiikerihain karaokelavalle.

Ford Crown Victoria P71 Police Interceptor. Mikäpä olisi sen makeampaa kuin karauttaa pillit ulvoen paikallisen pankin pihasta rahasäkkien kanssa laukkaan aidolla amerikkalaisella poliisiautolla! Kukaan kotimainen donitsinpurijakaan ei varmasti osaisi epäillä rikoksesta virkavallan edustajaa.

Valkoinen Ford Bronco. Kun perässä on jo koko Hervannan poliisivoimat helikoptereineen aina poliisimuseosta repäistyä Saab 99:iä myöden, on valittava vain parasta. Kun oikeasti haluaa selvitä rikoksesta kuin rikoksesta, niin silloin valinta on tietenkin Fordin valkoinen katumaasturi. Kysykää vaikka Mies ja alaston ase -elokuvien O. J. Simpsonilta!