Miksi Audi-kuskit eivät osaa käyttäytyä?

Ajelet kaikessa rauhassa piskuisella Micrallasi ysitietä kohti Jämsää. Keli on liukas, ja päiväkin on alkanut jo hämärtää. Alennat nopeutesi hieman rajoituksen alle, kun yhtäkkiä näet edessäsi ohittajan lähestyvän kaistallasi häikäisten sinut pitkät valot päällä. Vastaantulevaa autojonoa on lähtenyt ohittamaan auto, joka tekee vaarallisen ohituksen. Väläytät kuskille valoja tämän palatessa takaisin kaistalleen sinun kynnettyä jo miltei tienpiennarta tietä annettuasi. Mieleesi jää vain pelottavat neljä rengasta uhkaavasti lähestyneen auton maskista.

Vanhemmat meistä muistavat vielä ajan, jolloin Audi 100 saattoi löytyä samasta letkasta Saabien ja Volvojen kanssa vetämästä asuntovaunua perässään. Audin kuljettaja oli pullonpohjasilmälasipäinen ja kalapuikkoviiksinen mies, joka myhäili ratin takana körötellessään vaunuineen osana autoletkaa. Milloin leppoisista Audi-kuljettajista tuli teiden häiriköitä? Ovatko entiset Bemari-kuskit vaihtaneet automerkkiä, vai mistä ihmeestä on oikein kyse?

Tässä vaiheessa pyydämmekin jo rakkaita lukijoitamme rauhoittamaan, sillä tieteellistä näyttöä tällaisesta käytöksestä ei ole olemassa. On vain huhupuheita, sattumuksia ja erinäisiä kokemuksia sieltä täältä, jotka ovat alkaneet leimata koko Audi-klaanilaisten mainetta. On olemassa kuitenkin merkkejä, joista voidaan lukea audilaisten muutoksen siemenen kylvetyn.


Alkuperäinen atleettisen näköinen Audi A4 vuodelta 1994 on saattanut olla yksi muutoksen aiheuttajista, sillä 80-luvun Audi Quattrot olivat aivan liian harvinaisia, ja muutoinkin käyttäytymisen muutokset juontavat juurensa pikemminkin seuraavalle vuosikymmenelle. Myöhemmin esitelty A6 oli jo päivänselvä BMW:n kilpailija, jolla kosiskeltiin samoja asiakkaita. Vuonna 1998 Audi TT räjäytti viimeistään potin, ja viitoitti Audin tien vauhdikkaiden diplomi-insinöörien märäksi unelmaksi.

Mitä mieltä itse olet? Onko Audi-kuskien liikennekäyttäytymisessä parantamisen varaa, vai ovatko kyseisen merkin nimeen vannovat leimautuneet vain muutaman törpön tähden?