Miksi miehet rakastavat lava-autoja, ja naiset Kupla-Volkkareita?

Niin se vain on näinä suurina tasa-arvon päivinäkin, että sukupuoli ratkaisee. Autot ovat hyvinkin sidottuja sukupuoleen, mikä ei varsinaisesti pitäisi olla yllätys kenellekään. Me kaikki tiedämme, että osa autoista on saanut erityisen ”muijien auto” –statuksen, joka miesten pukuhuonekeskusteluissa tarkoittaa yleensä jotain hempeän väristä pikku-Fiatia tai Kupla-Volkkaria. Jopa tutkimuksissa on todettu miesten rakastavan erityisesti täysikokoisia lava-autoja, kuten Fordin F-sarja, Chevrolet Silverado tai Dodge Ram. Milloin olet nähnyt naisen ohjastavan sellaista?

Miehet rakastavat myös kalliita ja nopeita urheiluautoja. Tyypillinen keski-iän kriisiä poteva amerikkalaismies ostaa Corvetten palatakseen takaisin lukioaikoihin, ja muistelee sitä Cindy-nimistä cheerleaderia. Miehet rakastavat myös 3-sarjan Bemareita ja Audeja, sillä nämä viestivät rahasta ja statuksesta, jolla vetää vastakkaisen sukupuolen huomiota itseensä. Naiset puolestaan tykkäävät tunnetusti söpöinä pitämistään autoista. Erityisesti Kuplan ja Minin retroversiot ovat olleet naisten mieleen. Esimerkiksi vuonna 2010 Pohjois-Amerikassa yli puolet New Beetleistä myytiin naisasiakkaille, mikä tekee Kuplasta todistetustusti naistenauton.


Naiset ovat kuitenkin hyvin trenditietoisia, joten eivät he suinkaan ole jättäytyneet villitsevän katumaasturibuumin ulkopuolelle. Jenkkilässä eiryisesti Jeep Compass ja Hyundai Tuscon ovat olleet naisten suosiossa. Kuvaavaa kuitenkin on, että molemmat mallit ovat katumaasturien pienemmästä päästä, sekä tyyliltään melko huomaamattomia. Naisten ostamat autot onkin useammin valittu järkisyistä. Ne ovat vähänkuluttavia ja helppoja pyöritellä kaupunkiliikenteessä. Miehille on sen sijaan tyypillistä tehdä kaikkein järjenvastaisimpia valintoja autojen suhteen.

Monen miehen unelmissa siintää isokokoinen, paljonkuluttava, hinnaltaan kallis ja mahdollisimman nopea ajoneuvo. Koska naiset ovat kuitenkin nykyään aktiivisia autonostajia, käytännössä kaikki maailman autonvalmistajat huomioivat mallistossaan myös naisten tarpeet. Pienikokoinen, sopuhintainen ja laadukas auto, jossa ei ole otettu liikaa irtiottoja muotoilun, teknologian tai turvallisuuden suhteen myy. Sekin täytyy muistaa, että monen parisuhteen ja perheen taustavoimina häärää nainen, joka on osaltaan vaikuttamassa myös miesostajien päätöksentekoon. Jotta maailmassa nähtäisiin vielä tulevaisuudessakin Lamborghinien ja Hummerien kaltaisia järjettömyyksiä, on jokaisen miehen velvollisuus edes fanittaa näitä maskuliinisia tosimiehen autoja.