Mitä ihmettä? 79-vuotias Rosemary Smith ajoi Formula 1-autolla

Kimi Räikkönen on tällä hetkellä F1-sarjan vanhin kuljettaja. Hän on tosin vasta 37-vuotias, mikä ei ole vielä puoliakaan irlantilaisen Rosemary Smithin iästä. Entinen rallikuski janoaa vieläkin vauhdin hurmaa, ja hän pääsikin ajamaan aitoa Renault Formula 1-autoa!

Alunperin pukusuunnittelijaksi opiskellut Smith halusi mukaan vauhdin maailmaan ja aloitti rallin kartanlukijana. Vuonna 1964 Smith sai ensimmäisen naisten palkinnon Circuit of Ireland -rallissa. Autona oli tuolloin Sunbeam Rapier.

Kartanluku ei kuitenkaan riittänyt pitkään, vaan Smith halusi ralliauton rattiin. Hän sai kuljettajan pestin Rootes Group’s Competition Department -talliin. Hän on päässyt palkintosijoille muun muassa Scottish-, Cork 20-, Circuit of Ireland-, Alpine- ja Acropolis-ralleissa.


Tämän vuoden toukokuussa hänestä tuli vanhin 800-hevosvoimaista kilpa-autoa ajanut henkilö, kun hän pääsi testaamaan aitoa Renault F1-autoa Circuit Paul Ricard -kilparadalla. Smith oli selvästi innoissaan ja liikkuttunut saamastaan kokemuksesta. Hienoa nähdä, että bensa ei ole haihtunut Rosemaryn suonista iän myötä. Niin sitä pitää!