Mitä ihmettä? 80-luvun ikonisen DeLoreanin saa myös rannekellona!

Jos luulit, että 80-luvun autoikoneihin kuuluva DeLorean olisi jäänyt menneisyyteen, niin arvaapa uudelleen. Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjan tunnetuksi tehnyt yritys meni konkurssiin jo vuonna 1982, mutta DMC, eli DeLorean Motor Company -nimen alaisuuteen on sittemmin viritelty uutta liiketoimintaa.

Nykyisin Yhdysvaltain Teksasista johdetulle firmalle kuuluu hallinnoida suurinta alkuperäisvaraosien myyntiä legendaariseen DMC-12 -automalliin. Yritys myös myy kunnostettuja DeLoreaneja, ja hääriipä yritys kokonaan uuden DeLorean-auton kimpussa! Kaiken muun lisäksi DMC-nimen alla tehdään myös autenttisesti brändiä hyödyntäviä rannekelloja.


Äkkiseltään voisi kuvitella, että tällaiset kellot maksaisivat tuhansia euroja, sillä olihan alkuperäinen DeLorean-autokin tarkoitettu alun perin vain varakkaiden urheiluautoksi. DeLorean-kellon omistajaksi pääsee kuitenkin jo 150 taalan investoinnilla, eli reilulla sadalla eurolla. Autojen ja rannekellojen yhdistämisessä ei sinällään ole mitään uutta. Varsinkin kalliiden urheiluautojen nimen alaisuudessa on tehty jos jonkinlaista kelloa. Olipa F1-tähti Ayrton Sennallakin oma nimeään kantanut Tag Heurin kello 90-luvulla.Idea DMC-nimeä kantavista kelloista ei ole kuitenkaan tuulesta temmattua. Back to the Future -elokuvissahan oli ennen kaikkea kyse aikamatkailusta, ja laittoihan itse elokuvan keksijänero Emmett ”Doc” Brown elokuvasarjan ensimmäisessä osassa herätyskellonkin DeLoreanin kojelaudalle. Ainakin kuvissa yllättävän tyylikkään näköinen DMC-halpiskello antaa itsestään melko laadukkaan yleisvaikutelman. Kellotaulua hallitsee tuttu kirjainyhdistelmä, sekä teksti ”DeLorean Motor Company”, joka saa tällaisen täysin kelloista mitään tietämättömän toimittajankin innostumaan.


Mikäli kiinnostus 80-luvun kasari-ikoniin heräsi, niin tästä linkistä voi selata yrityksen tuotevalikoimaa tarkemmin.