Mitä ihmettä? Mustat autot ovat kiellettyjä tässä paikassa

Vaikka nykyään tuntuu, että valkoinen on uusi musta, niin mustat autot ovat silti aina tyylikkäitä ja musta väri tekee monesta autosta jopa arvokkaamman näköisen, kuin mitä se todellisuudessa on. On kuitenkin yksi paikka missä mustia autoja ei suvaita.

Turkmenistanin presidentti Kurbanguly Berdymukhamedov kielsi mustien autojen maahantuonnin vuonna 2015, mutta tämän vuoden tammikuusta alkaen ne ovat kokonaan kiellettyjä maan pääkaupungissa Asgabatissa. Poliisi on jo takavarikoinut mustia autoja ja niiden omistajat saavat ne takaisin, kunhan allekirjoittavat sitoumuksen maalauttaa ne mieluiten valkoiseksi, koska se tuo hyvää onnea maalle.

Syy mustien autojen kieltoon on hieman hämärän peitossa, mutta koska maan johto suosittelee valkoisia autoja niiden tuoman onnen vuoksi, ilmeisesti musta auto tuo maalle huonoa onnea – tai ainakin näin uskotaan. Maan presidenttikään ei aja mustalla autolla, vaan hänen käytössään on vihreä Bugatti Veyron.


Paikalliset automaalaamot ottavat tilanteesta täyden hyödyn irti, sillä maalausten hinnan kerrotaan olevan tällä hetkellä noin kaksi kertaa keskivertokansalaisen kuukausipalkan verran.

Ašgabat, Turkmenistan
Ašgabat, Turkmenistan

Turkmenistan Wikipedia:

Turkmenistan on valtio Keski-Aasiassa. Sen rajanaapurit ovat Afganistan, Iran, Kazakstan ja Uzbekistan. Turkmenistanilla on lisäksi rantaviivaa Kaspianmerelle, muttei suoraa yhteyttä yhteenkään varsinaiseen mereen. Wikipedia