Mitä ihmettä? Vanhan BMW-pakun kuva kiertää netissä. Valmistiko saksalaisyritys aikanaan myös pakettiautoja?

Yksi automaailman erikoisuuksista on, että toisin kuin melkein kaikki muut vähänkään tunnetut ”perheautojakin” valmistavat autofirmat, saksalainen BMW ei koskaan ole sortunut tuottamaan pakettiautoja. Netissä kiertävä kuva on kuitenkin herättänyt hämmennystä, sillä siinä on kuvattuna suunnilleen 60-luvun lopun Bemarilta näyttävä paku. Onko kyseessä kuvamanipulaatio, jonkun harrastajan omavalmiste vai peräti autovalmistajan kadonnut prototyyppi?

Sodan jälkeistä jälleenrakennusta harjoittaneessa Saksassa oli 50-luvulla huutava pula käyttökelpoisista tavarankuljettimista. Näille markkinoille rynnisti varsin menestyksekkäästi Volkswagen ”hippipakuineen”. Laatikkomainen kääpiöauto BMW Isetta 600 oli valmistajansa lähin yritys tavarankuljettimesta, mutta vakavasti otettavaa haastajaa täysikokoiselle pakettiautolle tästä ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa.


BMW valmisti niin moottoripyöriä kuin kääpiöautojakin henkilömallien ohessa, joten piilikö tässä aikanaan perimmäisin syy ylipäätään isompikokoisten pakettiautojen poissulkemiseen? Nykyisin tuntemamme BMW:n urheilullinen imago alkoi kehittyä vasta kunnolla 70-luvulla, joten tässä valossa hidas ja kömpelö pakettiauto ei olisi tietenkään istunut yhtiön imagoon.

Netissä kiertävä kuva ei siis ole BMW:n omaa käsialaa. Se on kuitenkin mielenkiintoinen tutkielma, joka olisi voinut pohjautua vaikkapa aikansa menestyksekkääseen 2002-malliin. Tulkinta on myös kovin amerikkalaishenkinen, jossa on selviä kaikuja 60-luvun Fordin ja erityisesti Dodgen paketti-ihmeistä.

Entä mitä mieltä sinä olet: Haluaisitko vielä joskus löytää itsesi BMW:n valmistaman uuden pakettiauton ratin takaa?

 

Lähde:

https://jalopnik.com/the-bmw-van-that-never-was-509671357