Mitsubishi esittelee uuden Eclipse Crossin Geneven autonäyttelyssä

Mitsubishi esittelee ensi viikolla pidettävässä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin uuden kompaktin SUV-mallin.

Eclipse Cross täydentää Mitsubishin mallistoa ASX:n, Outlanderin, Outlander PHEV:n rinnalla. Eclipse Cross yhdistää coupémaisen tyylikkyyden Mitsubishin dynaamiseen SUV-mallien muotoilukieleen. Auto tarjoaa myös uutta teknologiaa ja nelivedon.

Muotoilussa erottuu rohkea vyötärölinja, korin veistokselliset pinnat ja voimakkaat pyöränkotelot. Coupémainen takaosa korostaa mallin urheilullisuutta. Tunnuspiirteenä on Mitsubishin Dynamic Shield -keulailme, joka symboloi Mitsubishin kaupunkimaastureiden toiminnallisuutta ja luontaista turvallisuutta.


Eclipse Crossin keulassa on suuret sumuvalot, jotka on sijoitettu etulokasuojien yhteyteen. Auton takaprofiilia korostaaa kaksiosaiset LED-jarruvalot. Lyhyt takaylitys ja alleajosuojat edessä ja takana lisäävät Eclipse Crossin näyttävyyttä.

Auton sisäilme on hienostunut, mutta samalla urheilullinen. Modernia ohjaamoa hallitsee kosketusnäyttö, johon on saatavilla älypuhelimen integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Kosketusnäytön toimintoja ohjataan keskikonsoliin sijoitetulla valitsimella ilman, että kuljettajan täytyy vaihtaa ajoasentoa. Kuljettajalla on käytössään myös Head Up Display -tuulilasinäyttö.

Eclipse Cross käyttää elektronisesti säädettyä Mitsubishin nelivetojärjestelmää, joka mahdollistaa optimaalisen pidon haastavissakin olosuhteissa. Jäykempi kori ja jousitukseen tehdyt uudistukset tarjoavat nautinnollista ajettavuutta ja erinomaista ajonvakautta.

Eclipse Cross on saatavana kahdella eri voimalinjalla. Uusi 1,5-litrainen bensiiniturbomoottori on varustettu CVT-automaatilla. 2,2-litraisen turbodieselin parina on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Eclipse Cross saapuu Eurooppaan vuoden 2017 syksyllä.

Pituus x leveys x korkeus (mm) 4405 x 1805 x 1685
Akseliväli (mm) 2670
Raideleveys (mm) 1545 / 1545
Moottori & vaihteisto 1.5L bensiiniturbo / CVT
2.2L turbodiesel / 8 AT