Mobilisti-lehti avasi autohistoriallisen digiarkiston

Mobilisti-lehti täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 40 vuotta! Juhlan kunniaksi lehti on digitoinut kaikki ilmestyneet Mobilistin numerot näköislehdiksi digiarkistoon. Myös lehden tulevat numerot löytyvät jatkossa digiarkistosta.

Mobilisti-lehti henkilöityy vahvasti perustajaansa Kai L. Bremeriin. K.L.B.:näkin tunnettu suomalaisen mobilismin pioneeri oli jo 50-luvun lopulla perustamassa Suomen automobiili-historiallista klubia, josta kehittyi myöhemmin Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto SAHK ry. Vuonna 1979 pitkän uran Moottori-lehden toimituspäällikkönä tehnyt Bremer perusti Mobilisti-lehden. Alkuun lehteä myytiin vain E-öljyjen huoltoasemilla!


Vaikean alun jälkeen Mobilistista kasvoi suomalaisen ajoneuvohistorian arvostettu ykkösjulkaisu ja lehti, jota muiden lehtien autotoimittajatkin lukevat vapaa-aikanaan.

Vaikka aihepiirinä on vanhat ajoneuvot, on Mobilisti terävästi ajan hermolla. Lehdellä on yli 100 000 lukijaa ja sen aktiivisessa Facebook-yhteisössä on yli 15 000 jäsentä. Mustavalkoisesta ja 32-sivuisesta harrastelehdestä on tullut 108-sivuinen neliväripainettu ja visuaalisesti näyttävä julkaisu, joka ei häpeä vertailua kansainvälisiin kilpailijoihinsa sen paremmin sisältönsä kuin ulkoasunsa osalta. Uusi digilehti ja täydellinen digiarkisto ovat ainutlaatuisia alan lehdistössä.

Yksi asia ei ole muuttunut; aivan kuin vuonna 1979, Mobilistia tekevät asiaansa intohimoisesti suhtautuvat potkuripäät. 84-vuotias K.L.B. on yhä mukana toimituksen tukena, vaikka hän keskittyykin oman neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Mobilisti Senior -lehtensä tekemiseen.