Porissa voi ottaa itse selvää kumpi on parempi, mopoauto vai nopeusrajoitettu henkilöauto

Autojen maahantuojia ja valmistajia edustava Autotuojat ja -teollisuus, Suomen Autokoululiitto ja LähiTapiola järjestävät Porissa koeajotilaisuuden, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus verrata nopeudeltaan rajoitettua pientä henkilöautoa mopoautoon käytännössä.

Tapahtuma järjestetään klo 12.30-15.00 Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella (Ilmailuopistontie 226, 28540 Pori)

Mopoautot ovat nuorten keskuudessa suosittuja, mutta niiden käyttöön liittyy ilmeisiä liikenneturvallisuusongelmia. Mopoautojen korirakenteet ovat kevyitä ja niiden kolariturvallisuus on huomattavasti henkilöautoja heikompi. Mopoautot päätyvät lievienkin kolaritilanteiden seurauksena tyypillisesti lunastukseen. Yhtenä liikenneturvallisuutta parantavana vaihtoehtona mopoautoille on ehdotettu nopeudeltaan rajoitetun pienikokoisen henkilöauton ajamisen sallimista mopoautokortilla. Nopeudeltaan 50km/h rajoitettu henkilöauto soveltuisi myös ajokortittomille iäkkäille mopoa, mopoautoa tai mönkijää paremmin.


Koeajettavana on viisi erimerkkistä A- ja B-segmentin nopeusrajoitettua autoa sekä mopoautoja. Avoin koeajotapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille, erityisesti mopokortti-ikäisille nuorille ja heidän vanhemmilleen.

Koeajoautoissa on mukana liikenneopettaja tai ajoneuvojen maahantuojien edustaja, ja autoja voi koeajaa myös ilman B-korttia. Koeajoalue on erotettu muusta liikenteestä. Kuljettajan on kuitenkin oltava vähintään 15-vuotias. Ilman B-korttia ajavat saavat aluksi lyhyen perehdytyksen ajamiseen. Koeajoon tulevien tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.