Muistatko legendaariset Volvo-mainokset ja kitaramusiikin? Katso vanhoja tv-mainoksia, sekä parodiavideo!

Muistikuva jostain kaukaa 80-luvun lopun lapsuuden hämäristä tulvii mieleen. Televisiosta jyrähtää käyntiin taas se Volvo-mainos, missä on mieleenpainuva kitarasoolo taustalla. Möreän viskibassoinen miehen ääni luettelee samalla Volvon tekniikkaa ja ominaisuuksia. Kuvassa näkyy laatikkomainen auto, joka sulavasti pyörähtelee kameran lähikuvissa talvisen Lapin erämaassa, tai kaukaisen jylhissä aavikkomaisemissa. Pienen lapsen aivot raksuttavat, että siinä on taas se melkein Ritari-Ässän auton arvoinen menopeli!

En ole varmasti ainoa, jonka mielen sopukoihin ovat erityisesti jääneet nämä tyylikkäät Volvo-mainokset, joissa on taustalla luonut tunnelmaa tuo mystisen komea sähkökitaramusiikki. Youtuben annista päätellen mainokset ovat houkutelleet faneja tekemään aiheesta myös omia parodiavideoitaan. Selvitystyö onkin paljastanut, että näihin päiviin asti eri sovituksin edelleen Volvon mainoksista löytyvä musiikki olisi suomalaista käsialaa.

Internetin viestiketjuissa säveltäjäksi mainitaan Juha Björninen, mutta virallista tietoa asiasta ei tunnu löytyvän. Kyseinen mainosbiisi muistuttaa brittiläisen Gerry Raffertyn Baker Street -kappaleen toistuvaa saksofoni-sooloa. Olipa tarttuvassa tunnusmusiikissa vaikutteita toisesta kappaleesta tai ei, niin musiikkiteoksena se on varsin onnistunut. Teos tuo välittömästi mieleen Volvon, ja aiheuttaa spontaaneja ostopaineita, kun kyseiset pirulaiset ovat vielä S90-mallista lähtien näyttäneet suurin piirtein hintaluokkansa komeimmilta autoilta.


Alta löytyy ensin videokavalkadi, joissa kaikissa soi kyseinen Volvon mainosmelodia. Varsinkin joukon vanhin video 90-luvun alusta tekee vieläkin vähäeleisyydellään vaikutuksen. Perästä löytyy myös linkki mainoksista tehtyyn parodiaan, jossa 240 saa kyytiä vastaavaan tapaan hangilla. Ajattele millä ajat!