Myydään: 70-luvun kuusipyöräinen vivuilla ohjattava ulkoilma-ajoneuvo!

Vielä 70-luvulla niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin halusivat viettää paljon enemmän aikaa ulkoilmassa. Tämä olikin aikaa ennen älypuhelimia ja kunnollisia pelikoneita. Monen nuoren oli itse keksittävä mielekästä tekemistä, jos upouudesta värillisestä kuvaputkitelevisiostakin oli ehtinyt uusin Starskyn ja Hutchin jakso mennä sivu suun.

Juttumme vuosimallin 1978 Attex 500 Superchief on ainakin supisuomalaiselle toimittajalle uusi tuttavuus. Moista keksintöä on tuskin ainakaan Suomeen tuotu virallisia teitä Amerikan ihmemaasta. Kuusipyöräinen hieman rantakirpun oloinen pieni ajoneuvo näyttää kuitenkin kuvissa varsin mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Kirjoitushetkellä se on myynnissä eBayssä, ja siitä on huudeltu reilut 3000 dollaria.


Pienessä Superchiefissä on kuusi vetävää rengasta, ja sen kori on tehty polypropyleenistä. Erikoisella laitteella voidaan kaiken lisäksi ajaa vedessä, sillä se kelluu pinnalla kuin paraskin amphiauto. Myyjä on testannut kulkupelin, ja tämä kertoo ajaneensa sillä ongelmitta vedessä puolisen tuntia. Koko komeus painaa vain alle 300 kiloa, ja valmistaja lupaa yli 60 km/h maantiellä, ja vedessäkin pitäisi matkavauhdin yltää kuuteen kilometriin tunnissa.

Myyjä löysi vekottimen pennsylvanialaisesta ladosta, ja se on kaikesta päätellen ikäisekseen erittäin hyvässä alkuperäiskunnossa. Myyjän mukaan laitetta käytettiin uutena vain parisen kertaa ennen sen päätymistä pölyttymään tarpeettomana. Kuvissa tämä vivuista ohjattava peli näyttää mustakeltaisessa asussaan houkuttelevalta. Ennen pulahtamista jokeen tekisi mieli upottaa maastoon laitteen pienet karkeakuvioiset Firestone-renkaat.

Attexiin oli saatavilla useita lisävarusteita nykyajan mönkijöiden tapaan. Näistä mainittakoon mm. telaketjut renkaisiin, sekä erilaiset aurat nokalle auttamaan vaikka lumitöissä. Ajoneuvoon sai 16-hevosvoimaisen nelitahtikoneen, ja vuonna 1970 tarjolla oli myös sähkömoottori, joka luonnollisesti akkujen kera toi selvän painonnousun kulkupelille. Attex valmisti ajoneuvoa vuodesta 1968 aina vuoteen 1983 saakka.

Katso tästä eBay-ilmoitus!