Myydään: aito kaksiovinen poliisi-Mustang haulikkotelineellä varustettuna!

Ford Mustangin kolmas sukpolvi (1979-1993) ei ole pitkäkestoisista tuotantovuosistaan huolimatta mikään juhlittu, saati eniten muisteltu Mustang. Mustangin muskeli-imagon lokaan vetäneen kakkossukupolven jälkeen esitelty Fox-Boby edustaa sekin vielä puhtaasti saastenormien rankaisemaa autoa, jota ei hyvällä tahdollakaan voi pitää klassisena muskeliautona.

Toisaalta alkuperäinen vuonna 1964 tuotantoon tullut Mustang ei ollut mikään tehopakkaus, ja nämä välikauden Mustangit ovat hiljalleen nostaneet nekin arvoaan – ainakin erikoisemmat versiot. Yksi näistä erikoisuuksista olisi jutun kirjoitushetkellä myynnissä Texasissa, ja auton myynti-ilmoitus löytyy Ebayn sivuilta. Kyseessä on aito vanha Mustang SSP LX Coupe poliisiauto, joka hoikalla yleisolemuksellaan on suorastaan raikas tuulahdus nykyajan turvonneiden SUV-luokan jenkkikyttäautojen joukossa. Ford valmisti vuosina 1982-93 kolmos-Mustiin erityistä SSP-nimistä poliisipakettia, mitä ei ollut saatavilla siviiliversioissa.


Mielenkiinto autoa kohtaan kasvaa tiedosta, että auto on miltei alkuperäisessä aktiivivuosien kunnossa. Myyjä kertoo auton palvelleen Utahissa Highway Patrol –käytössä, ja nähneen poikkeuksellisen vähän ajokilometrejä, sillä mailimittarissa komeilee tänäkin päivänä varsin maltillinen lukema 54 594 (87 350 km). Omistajavaihdoksen jälkeen Musti oli tarkoitus ottaa arkiseen ajoon, mutta sen hyvän kunnon johdosta se päätettiinkin kunnostaa lapsenlapsen iloksi. Auton sisätilat on ehditty miltei kokonaan kunnostaa alkuperäiseen poliisiasuun, ja sisätiloista löytyykin mm. aito haulikkoteline poliisiradioineen!

Poliisi-Mustang ei ole missään vaiheessa kärsinyt ruosteongelmista, mikä vähäisen ajomäärän ja kotiseutunsa johdosta on täysin uskottavaa. Auton hyvää kuntoa selittää myös kunnostuksen jälkeen vietetyt miltei 20 vuotta asianmukaisesti varastoituna. Nokalta löytyy 5-litran V8, jota käskytetään 5-lovisella manuaaliaskilla veto takarenkaille välittäen. Koska kyseessä on poliisiversio, löytyy moottoritilasta parannuksia silikonisista jäähdyttimen letkuista jämerämpään laturiin.

Jutuntekohetkellä autosta on jo huudettu 16 300 taalaa, joskin hintavarausta ei ole vielä ylitetty. Ostajalla on kuitenkin valittavissa ”osta heti”-toiminto, jossa Musti on mahdollista saada itselleen 27 500 dollarin sijoituksella. Lisäporkkanana myyjä kertoo laittavansa mukaan kauppaan erän 1:18-mallisia Mustang pienoismalleja, mikäli auton hinta nousee vähintään 24 000 dollariin. Kuvista päätellen tarjolla olisi korisekseen jopa poikkeuksellisen maukas pillerivantein varustettu ex-kyttäauto, jolla olisi mukava kruisailla hämärtyvässä illassa pitäen silmällä tuhmia huonosti käyttäytyviä tyttösiä.

Katso tästä auton myynti-ilmoitus!