Näin Venäjällä: Lada saa armeijan Zil -maastokuorma-auton V8-koneen!

7.0-litran V8-motti ei mahtuisi suoraan pienellä ihmeelläkään vanhaan kunnon nappisilmä-Ladaan. Vaan mitäpä sillä on väliä, kun asialla on Garage 54:n pähkähullu porukka. Kyseessä on kuuluisa venäläinen rymysakki Youtuben hurjien autoaiheisten päähänpistojen takaa. Tällä kertaa kyseessä on 13 minuutin mittainen maistiaisvideo, josta innokkaimmat haluavat varmasti taas nähdä lisää projektin myöhempiä vaiheita.

Kuten jälleen kerran asiaan kuuluu tiimi kokee melkoisia haasteita matkan varrella, jotka luovaan venäläiseen tapaan päihitetään mutkat suoriksi iskien. Projektia varten revitty V8 on vanhasta Zil 131 6-veto kuormurista, joka on tuttu näky myös Suomen armeijan varikoilta. Tällaisen järkäleen asentaminen Fiat-Ladaan onkin helpommin sanottu kuin tehty. Jo pelkästään moottoria tukevien vahvisteiden hitsaamiseen on hyvä varata muutama vapaa viikonloppu. Jokainen voi kuvitella oman henkilöautonsa kohdalle, jos nokalle tiputetaan 450 kiloa terästä! Painoa onkin noin kolme kertaa enemmän, kuin Ladan sylintereiltään puolikkaassa orkkiskoneessa. Ei ole siis mikään ihme, että videolla nähdään Lattaraudan etupään retkahtamassa hieman alaspäin otettaessa uutta sydäntä vastaan.


Jos paino-ongelmat unohdettaisiinkin, niin seuraava murheenkryyni muodostuu moottorin koosta. Vaikka auton paloseinä ja kardaanitunneli revittiin palasiksi asennusvaiheessa, sekä auton edestä leikattiin kunnon pala etuseinää ja maskia pois, ei Zilin jättikone siltikään meinannut asettua taloksi uuteen kotiinsa. Kun asialle laitettiin valtakunnan parhaimmat insinöörivoimat, eli autotalli 54:n vodkanhimoiset vauhtiveikot vasaroineen saatiin motti vihdoin nätisti paikoilleen. Tai noh, mitä nyt jakopää toimii etupuskurina, mutta mitäpä pikkujutuista, kun slaavilaiset vetävät suuria linjoja.

Moottorin paikoilleen asentamisen jälkeen tiimi kokee seuraavan vastoinkäymisen, kun ensikäynnistyksen yhteydessä moottori roiskaisee öljyä pihalle avoimesta letkusta. Toisellakin yrityksellä meininki on edelleen kuin vastalöytyneen öljylähteen luona. Autoremppoihin kuuluu, että välillä pyyhitään öljyt pois naamoista, ja jatketaan kohti uusia haasteita. Tämäkin episodi vain opetti, että ainakin öljynpaineet olivat kohdillaan. Kolmas testikerta toden sanoo moottorin hörähtäessä iloisesti käyntiin. Vinkkeli-Ladan ensireissua ennen on savottaa jäljellä vielä melkoisesti, kun ohjaus ja jousitus pitää valaa uuteen uskoon. Vaan mikäpä on hörähdellessä veli-venäläisille, ja heidän älyvapaille hullutteluille. Tämä se vasta onkin järkijättöistä huumorimeininkiä ryppyotsaisemmille Amerikan serkkujen autotalliremppavideoille.

Katso video tästä!