Nämä upeat naiset kisaavat Pin-Up Finland -tittelistä syksyn suurimman autonäyttelyn yhteydessä

Pin-Up Finland on Suomen ensimmäinen ja tunnetuin pin-up -alan mallikilpailu, jota on järjestetty vuosittain vuodesta 2011 lähtien. Kilpailuun haetaan pin-up, vintage ja fiftari –tyylisuunnat elämäntavakseen valinneita Naisia, jotka jo ovat tai haluavaisivat pin-up malleiksi.

Upea finaali nähdään Lahden Messukeskuksessa järjestettävän Jenkkiautonäyttelyn ja Rock’n’Roll & Burlesque Night-tapahtumien yhteydessä 29.9.2018 ja tässä upeat, taitelijanimillään esiintyvät, finalistit esittelyssä.

Kilpailijat vastasivat kysymykseen: Miten kiinnostuit pin-upista ja päätit ryhtyä kisaan mukaan?


Tatiana Black, Vantaa

Pin-upista kiinnostuin joskus nuorempana jo. Aina olen pitänyt jenkkiraudoista ja rock ’n’ rollista, joten varmasti autonäyttelyissä ja levyn kansissa on pin-uppeja tullut nähtyä. Kaikki ”idolini” ovat ottaneet vaikutteita 40-50-luvuilta tai ovat itse olleet silloin tähtiä. Joskus yläasteen puolella aloin laittaa hiuksia ja meikkejä pin-upin tyylisesti. Pikku hiljaa sitä itsekin ajautui flirtinpään ja naisellisempaan tyyliin ja tajusi, että hei, tällehän on nimikin!

Kisaan osallistuin ympärillä olevien ihmisten kannustuksesta. Vähän vitsillä mietin, että voisi vaikka osallistuakin, mutta jänistin pois. Taisi olla viimeinen päivä aikaa osallistua, sain potkun persuksilleni ja rohkaistuin. Oli kyllä hassua saada onnitteluviesti kisan vetäjiltä, en voinut uskoa todeksi! Hassua ajatella, että joskus itseä on kiusattu siitä, miltä näyttää, mutta nyt juuri se on se asia, miksi täällä ollaan!

 

Ruby Von Devine, Rovaniemi

Pin-up on kiehtonut minua jo pienestä pitäen.  Myöhemmin siitä tuli keino nostaa pää takaisin pinnalle ja löytää kadotettu itseluottamus takaisin. Idea kilpailuun hakemisesta tuli ihan sattumalta, heitin ilmoille ajatuksen että pitäisikö kokeilla hakea mukaan ja niinhän siinä sitten kävi että hain kilpailuun, enkä kyllä odottanut yhtään pääseväni mukaan. Muutamat ilon kyyneleethän siinä tuli itkettyä kun sain sähköpostin että olen yksi valituista ja päivääkään en ole katunut mukaan lähtemistä!

 

Cece Bombshell, Kokkola

Olen lapsesta saakka ihaillut 40- ja 50-luvun kaunottaria ja miettinyt sitä, miten upeaa olisi kulkea noin kauniissa vaatteissa ja tehdä noin upeita kampauksia. Meillä oli äitini kanssa tapana leikkiä vanhalla filmikameralla ja ottaa eri teemaisia mallikuvia omaksi iloksi. Se oli hauskaa! Koulukiusattuna lapsena näin Pin-Up kuvien tuovan minulle toisen ulottuvuuden, johon pystyin pakenemaan ja olemaan joku muu, kuin se läski tumma vinosilmäinen tyttö. Iän myötä huomasin, että voinkin oikeasti elää sitä maailmaa, josta vain lapsena haaveilin. Kasvatin pitkään rohkeutta ja asteittain hyppäsin mukaan. Hain vuonna 2014 mukaan Pin-Up Finlandin kisaan ja pääsin kisailemaan, mutta en sijoittunut. En kuitenkaan ole antanut sen lannistaa itseäni, vaan olen antanut kokemuksen kasvattaa ja vahvistaa itseäni. Olen jatkanut sen jälkeen malleilua tähän päivään asti. Hain nyt uudelleen kisaan, sillä koen kehittyneeni mallina ja haluan päästä osoittamaan osaamiseni. Samalla haluan jatkaa kehittymistä edelleen, saada uusia vinkkejä ja kokemuksia.

 

Daisy Damsel, Ylivieska

Olen aina yrittänyt pukeutua vähän eri tavalla kuin muut, mutta se miten ajauduin pin-upin pariin tapahtui aivan sattumalta nelisen vuotta sitten. Olin jo tätä aikaisemmin omaksunut fiftarimeikin ja hieman pukeutumistyyliä, kunnes koulukaverini puhui pin-upista. Silloin tajusin, että aivan! Se on se tyyli mitä olen jo vahingossa elänyt ja siitä salaa aina haaveillut. Kellomekot tyllihameineen veivät minut täysin mukanaan, ja sille tielle jäin. Pin-upissa aivan mahtavaa on se ettei ole sitä oikeaa kokoa, ulkonäköä tai ikää, vaan kaikki ovat hyväksyttyjä juuri sellaisena kuin ovat.

Kisa itsessään on houkuttanut minua hakemaan mukaan jo monena vuonna, mutta tänä vuonna päätin että nyt on oikea aika hakea mukaan. Viihdyn lavalla ja haluan kehittyä mallina. Kisasta saan kokemusta, vinkkejä ja itsevarmuutta esiintymiseen sekä tyyliin. Samalla haluan näyttää esimerkkiä tyttärelleni: kun uskaltaa heittäytyä ja olla oma itsensä, hypätä oman mukavuusalueen ulkopuolelle niin voi saavuttaa mitä vain.

 

Miss Lay D. Bird, Lahti/Imatra

Kiinnostus pin-upiin syttyi jo pikkutyttönä lapsuudenkodin vinttilöytöjen kautta. Kisaan mukaan hain haastaakseni itseni taisteluun häpeää ja huonommuundentunnetta vastaan.

 

Vivien Von Hellion, Helsinki

Olen ollut pin-upista kiinnostunut niin kauan kuin muistan. Nuorempana olin epävarma ja pukeuduin isoihin vaatteisiin kurvejani peitellen. Nykyään pidän kehostani ja pukeudun mieluusti kurvejani korostaen. Tähän kisaan päätin hakea hetken mielijohteesta ja kavereideni kehoituksista ja suureksi yllätyksekseni pääsin jopa mukaan :)

 

Cherry Jo Candie, Siuntio

Itse kiinnostuin alkuun vanhoista autoista ja kun K.W. Blomqvist julisti radiossa: ”rock’n roll on tie, totuus ja elämä” menetin sydämeni vanhalle musiikille. Siinä sivussa ihastelin vuosia pin-up kaunottarien tyyliä vaatteista aina kampauksiin saakka. Kun lopulta itsekin kokeilin mekkoa, olin myyty. Poikatytöstä kuoriutui kaikkien (jopa itseni) yllätykseksi pin-up tyttö. Tatuointieni kera en ole perinteinen pin-up tyttö, vaan omanlaiseni versio, joka on sekoitus klassista tyyliä, rockabillyä kera old school twistin ja tietysti pilke silmäkulmassa.

Olin kisassa mukana vuonna 2015 ja sen jälkeen jatkanut omaa kehitystyötä kuvausten saralla. Tämän vuoden osalta ihastelin kisan uudistumista ja ystäväni yllyttivät minua hakemaan uudestaan – yllytyshulluus on heikkouteni… Yllätys ja ilo olivat melkoiset, kun sain kuulla olevani mukana huikeiden naisten joukossa.

 

Miss Polka Do, Helsinki

Löysin vintage/pinup-tyylini yläasteella noin kuusi vuotta sitten. Isosiskoni ihaili Marilyn Monroeta ja Dita Von Teesea ja aloin itsekin kiinnostua näiden naisten itsevarmuutta ja naisellisuutta uhkuvasta tyylistä ja olemuksesta. Jonkin aikaa se olikin vain asia, jota ihailin ja josta janosin saada tietää lisää, kunnes minuun kolahti, että miksen voisi itsekin näyttää aivan yhtä tyrmäävältä kuin upeat Miss Victory Violet tai Cherry Dollface.

Päätin ryhtyä kisaan mukaan, koska haluan jakaa tätä intoa ja uskoa itseensä myös muille! Tiedän, kuinka paljon se voi antaa, kuinka paljon se voi vaikuttaa aivan kaikkeen. Tämän kilpailun aikana olen ymmärtänyt, kuinka paljon tätä todella rakastan. Mitä kaikkea voinkaan saavuttaa uskomalla itseeni ja tekemällä unelmatyöni eteen töitä.

Kaikki kahdeksan kaunotarta nähdään tulevan viikonlopun lauantaina Autot ja Viihde-tapahtuman yhteydessä pidettävässä Pinup Finland -finaalissa.

Lisätietojat tapahtumasta: www.jenkkiautonayttely.fiwww.x-treme.fi ja www.pinupfinland.fi