Napapiirin sankarit saatavana nyt myös pullossa

Napapiirin Sankarit -olut

Tornion Panimo tuo markkinoille Napapiirin sankarit -teemaoluen. Lappilaiseen pohjaveteen tehty täysmallasolut on suunniteltu Napapiirin sankareiden tiukkojen laatukriteereiden mukaisesti. Se on hedelmäisesti humaloitu ja elämän katkeroima lager.

Alusta lähtien oli selvää, että Napiksen sankarit eivät tule pärjäämään jänkhällä kesyllä oluella. Siinä määrin on juonenkäänteissä muuttujia mukana, että juomalta kysyttiin aivan erityisen rouheaa luonnetta. Olutmestarimme Petri Tervasmäki loihti juoman, johon elämäntapanautiskelija Kämäräinenkin oli ilmeestään huolimatta tyytyväinen, kertoo Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Uutuusolut North saapuu kauppoihin viikolla 31. Oluen ensiesittäytyminen tapahtuu tänään käynnistyvällä SOPP Helsinki -olutfestivaalilla (26.–29.7.) sekä tulevana viikonloppuna Oulun Qstock-festivaaleilla.

Vuonna 1873 perustettu Tornion panimo on käynnistetty uudelleen kuuden kylmän vuoden jälkeen. Lapin Kullan tehtaana muistettu panimo näytti tulleen tiensä päähän, kun Hartwall siirsi oluen tuotannon Lahteen vuonna 2010. Pohjois-Suomen oluenpanon vuosisataiset perinteet saivat kuitenkin jatkoa vuonna 2016, kun samoille sijoille perustettiin Tornion Panimo Oy.


Napapiirin Sankarit -olut

Napapiirin sankarit 3 -elokuva

Napapiirin sankarit 1 & 2 yleisömenestysten jatko-osassa nähdään tutut päähenkilöt Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola), jotka ovat jälleen suuntaamassa eri teille. Janne lähtee vaeltamaan Pallastunturille etsimään itseään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Muutaman muun mukaan tunkeneen sankarin myötä matkasta muotoutuu katastrofaalinen kaaos. Samaan aikaan Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa Vuokatissa. Paikalla palloilee yllättäen myös Pikku-Mikko (Kari Ketonen), ja Inarin suunnitelmat uppoavat syvälle suohon.

Napisten kirjoittamisessa nautin eniten silkan hulluttelun yhdistämisestä piiloviisaisiin tarinoihin, jotka antavat armon inhimilliselle heikkoudelle ja sitä kautta ehkä katarsoivat katsojaansa. Tällaisia urpoja me välillä olemme. Eikä se ole niin vakavaa, toteaa Napapiirin sankarit -trilogian käsikirjoittanut Pekko Pesonen.

Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja se saa ensi-iltansa 23.8.2017.