”Rekkojen Tesla” julkistettiin – Nikola One tarjoaa tuhat hevosvoimaa ja jopa kahdentuhannen kilometrin toimintamatkan

Mitä yhteistä on Nikola Motor Companylla ja Tesla Motorsilla? No, ei muuta kuin se, että molemmat on nimetty nykyhistorian ehkä merkittävimmän keksijän Nikola Teslan mukaan.

Nikola One on rekan vetonuppi, jonka voimanlähteenä toimii 1000 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori. Huima, jopa noin kahdentuhannen kilometrin toimintamatka, perustuu vetykäyttöisiin polttokennoihin, jotka tuottavat litium-akkujen kautta sähkömoottorille johdettavan energian.

Nikola One


Vetykäyttöisen Nikolan polttoainetalouskin on huippuluokkaa. Suhteutettuna normaalisti ilmoitettuun L/100km kulutukseen, Nikola One kuluttaa vain 6,3 L/100km. Tämän lisäksi meno on täysin puhdasta, sillä pakoputken päästä tulee ulos vain vettä.

Sisältä Nikola One muistuttaa jonkin verran Tesla-autoja, sillä kojelautaa hallitsee suuri 21-tuumainen kosketusnäyttö, josta kuljettaja näkee ajosuunnitelman ja voi ohjata rekan toimintoja.

Nikola One

Nikola Motor Company liisaa Nikola One -nuppeja 5000-7000 dollarin kuukausihintaan ja hinta sisältää polttoaineena käytettävän vedyn. Yhdysvaltain Nikola One -tankkausverkostoon kuuluu yhtiön mukaan 364 asemaa.

Nikola One

Nikola One

Katso video Nikola One -julkistustilaisuudesta: