Nissan esitteli LEAF-sähköautostaan ”rajumman” Nismo-mallin

Nismo (Nissan Motorsport International Limited) on autonvalmistaja Nissanin autourheiluosasto, joka on valmistaa kilpa-autoja ja virittelee perusnissaneista tiukempia versiota.

Nyt Nissan on julkistanut suositun LEAF-sähköauton Nismo-version, jota ikävä kyllä myydään vain Japanissa. LEAF Nismo on ulkoisesti hieman tavallista menevämmän näköinen ilmanohjaimineen ja 18″-tuumaisine vanteineen. Nissanin mukaan auto myös kiihtyy tavallista paremmin, eli sähköinen voimalinja on saanut pientä hienosäätöä. Autosta löytyy myös e-Pedal, the ProPILOT ja ProPILOT Park -avustinjärjestelmät, joiden avulla auton ajaminen ja pysäköinti helpottuu melkoisesti.

LEAF Nismoa mielenkiintoisempi on kuitenkin tulossa oleva LEAF E-Plus, jonka tehovarojen kerrotaan olevat normaalin noin 140 hevosvoiman sijaan jopa yli 200 hevosvoimaa. Tämä tekee sähköisestä kauppakassista jo huomattavasti kiinnostavamman. 60 kilowatin akun turvin E-Plus jaksaa myös pidemmälle ja latautuu aikaisempaa nopeammin. Kuulostaa hyvältä ja odottelemmekin mielenkiinnolla E-Plus -versiosta lisätietoa sekä erityisesti sen hintaa Suomessa.