Nissan Qashqai löysi vihdoin tiensä jenkkimarkkinoille, mutta eri nimisenä

2017 Nissan Rogue Sport
2017 Nissan Rogue Sport

Nissan Qashqai on löytänyt tiensä ainakin suomalaisten sydämiin ja tämän vuoden maaliskuussa se kiihdyttikin Suomen myydyimmäksi automalliksi. Qashqai syrjäytti pitkään ykkösenä olleen Škoda Octavian ja nousi myös merkkinä toiselle sijalle – suoraan Toyotan puskuriin kiinni.

Yhdysvaltain markkinoilla on tunnetusti nähty eurooppalaisia ja aasialaisia automalleja, jotka on muokattu nimiensä ja ominaisuuksiensa puolesta miellyttämään juuri amerikkalaista kuluttajaa. Nissan ei ole tehnyt tässäkään kohtaa poikkeusta, vaan jenkit ovat saaneet huristella Rogue-nimisellä Nissanilla, joka tunnetaan Suomessa nimellä X-Trail.

Vaikka Qashqai on ollut todella suosittu muualla jo kymmenisen vuotta, se on vasta nyt löytänyt tiensä Yhdysvaltoihin. Qashqaita aletaan myydä Yhdysvalloissa nimellä Rogue Sport. Nissan halusi käyttää jo tututtua Rogue-nimeä, koska sillä on ollut hyvä kaiku Yhdysvalloissa ja se sopii paremmin amerikkaisten huulille kuin Qashqai. Hieman isoveljeään pienempi ja ketterämpi sai lisänimekseen Sport.


2017 Nissan Rogue Sport
2017 Nissan Rogue Sport

Rogue Sport ei kuitenkaan vastaa vielä tulossa olevaa Qashqain faceliftattua 2018 -mallia, joka esiteltiin keväällä Geneven autonäyttelyssä. Ulkosesti Rogue Sport on lähes identtinen nykyisen Qashqain kanssa, mutta ohjaamo on jo päivitetty 2018-tasolle, vaikka siellä ei suuria muutoksia nähdäkään. Näkyvimmät uudistukset ovat ohjauspyörä ja vaihdevalitsin – pisteet ohjauspyörästä, se on sporttisempi kuin edellisessä mallissa.

2017 Nissan Rogue Sport
2017 Nissan Rogue Sport -ohjaamo

Nissan tarjoaa Rogue Sportin ainoaksi moottorivaihtoehdoksi kaksilitraista bensiinikäyttöistä rivinelosta, joka tarjoaa 140 hevosvoiman tehon ja noin parinsadan Newtonin väännön. Amerikkalaisten autoilijoiden tottumukset ja se, että Rogue Sportiin saa saman koneen yhteyteen myös nelivedon, selittää hieman 1.2 litraista isomman moottorivalinnan (Suomessa nelivedon saa ainoastaan 1.5 litraisen diesel-mallin yhteyteen). Rogue Sport toimitetaan aina Xtronic-automaattivaihteistolla, mikä on Yhdysvaltain markkinoilla enemmän sääntö, kuin poikkeus.

Rogue Sportin hinnat Yhdysvalloissa alkavat 21 420 dollarista.