Nyt maksettiin ennätyshinta vanhasta japanilaisesta: Tässä on 176,000 dollarin neloskoppainen Supra!

Toyota Supra tekee paluun markkinoille viidennen sukupolvensa myötä. Jos olet miettinyt vaikuttaako tämä vanhempien mallien myyntihintoihin, on vastaus ainakin juttumme auton osalta vesiselvä. Kuuluisassa Barrett-Jacksonin autohuutokaupassa oli tuoreeltaan tarjolla neloskorinen Supra, jonka vasarahinta kipusi ennätykselliseen 176,000 dollariin, eli noin 156,000 euroon. Ennen kuin jokainen Nettiautossa loppuun ajettua, ja piloille tuunattua kiertopalkintoaan kauppaava hyppii tasajalkaa muistutettakoon, että nyt myyty Supra oli poikkeuksellisen haluttu yksilö.

Amerikkalaisissa keräilijäpiireissä tämän luokan seteleitä kaivetaan yleensä vain minttikuntoisten Jenkkimuskeleiden, tai poikkeuksellisen hienojen euroautojen kohdalla. Jotain hintatasosta kertoo sekin, että Yhdysvalloissa saa Suprasta maksetulla summalla viikonloppuautoksi Corvetten ZR1 huippumallin, ja rahaa jää vielä yli ostaa kauppakassiksi Corvetten perusmalli! Nyt huudettu Supra edustaa kuitenkin nelossukupolven halutuinta kastia. Siitä löytyy se sama legendaarinen 3-litran kaksoisturbolla kutiteltu kuutonen, joka nousi kuuluisuuteen Fast and Furious –leffasarjasta.


Kyseessä on ”Anniversary Edition”-juhlamalli, jota tehtiin vain yhtenä vuonna 1997. Tässä erikoismallin autossa on myös targa-katto, ja niitä rullasi mustanvärisenä tehtaalta ulos ainoastaan 376 kappaletta. Auton hintaan vaikutti oleellisesti myös manuaalivaihteisto, joka on luonnollisesti se halutuin optio tällaisessa urheiluhirmussa. Huippukuntoisten yksilöiden hintaan vaikuttaa myös se tosiasia, että alkuperäiskuntoista Supraa alkaa olla todella vaikeaa enää löytää mistään. Halpoina sportteina ne ovat kokeneet usein ajokortin vastasaaneiden nuorien käsissä monet muutostyöt.

Barret-Jacksonin kautta myydyn Supran mittarista löytyi 70,000 mailia, ja autolla oli ollut kaksi omistajaa tätä ennen. Vertailu hyväkuntoiseen normi-Supraan ei ole välttämättä realistista tai edes järkevää, mutta sellaisia saa huomattavasti huokeampaan hintaan. Esimerkiksi vuonna 2017 myytiin Bring A trailer –myyntisivuston kautta hienokuntoinen tuplaturbo-Supra, joka oli myöskin vuosimallin 1997 targa-kattoinen yksilö. Auton hinta oli tuolloin ”vaatimattomat” 58.000 dollaria. Vaikka nyt myyty auto olikin juhlavuoden mallia, ei se välttämättä riitä kertomaan koko totuutta asiasta. Joskus huutokaupassa vain tilanne kärjistyy, kun kaksi samasta tuotteesta kamppailevaa yrittävät päihittää toinen toisensa.