Nyt on huima suoritus – Ford Mustangilla driftattiin yli 20 kilometrin mittainen ratakierros Nürburgringillä

Saksan Eifel-vuoristossa kiemurteleva Nürburgringin Pohjoislenkki, eli Nordschleife tunnetaan varsinaisena bensapäiden paratiisina. Kuka tahansa pääsee tutustumaan haastavuudestaan tunnettuun ja yli 20 kilometriä pitkään rataan ns. Touristenfahrten-päivinä, jolloin driftaus on kuitenkin virallisesti kielletty. Nettiin on silti putkahdellut videomateriaalia komeista luistokulmista kaikille avoimilla ratapäivillä, ja välillä driftausyritykset ovat päättyneet nolosti Ringillä aina lähellä vaaniviin kaiteisiin.

Moni on yrittänyt driftausta Nordschleifen muutamissa mutkissa, mutta kukaan ei ole tähän mennessä ajanut vielä kokonaista kierrosta kahva edellä. Nyt tällainenkin suoritus on kuitenkin nähty, kun Ford toi Ringille driftauskäyttöön rakennetun Mustangin. Sitä puikotti Vaughn Gittin Jr., joka ei ole ihan eilisen teeren poikia näissä hommissa. Hän kilpailee nimittäin Formula D -nimisessä driftaussarjassa, jota varten mies on kehittänyt Mustang RTR:ksi nimetyn kilpurin poikittain ajamiseen.


Mustang RTR:n pellin alla murisee katumallin tavoin viisilitrainen kasi, jota on kuitenkin terästetty mekaanisella ahtimella. Teholukema on kohonnut sen ansiosta peräti 912 heppaan, joten takarenkaat haihtuvat iloisesti savuna ilmaan. Kumeja kului yhden Nürburgringin kierroksenkin aikana peräti kolme sarjaa. Poikittain ajetun rundin tavoitteena oli ennen kaikkea hauskanpito ja julkisuus, joten kovan luokan kierrosaikaa ei lähdetty tavoittelemaan. Vauhtia oli kuitenkin paikoitellen todella reilusti.

Mustang RTR ylsi nimittäin radan tietyissä kohdissa yli 240 km/h:n nopeuteen, ja kuutosvaihteella mentiin kuulemma maksimikierroksilla mutkiin poikittain taitettaessa. Historian ensimmäinen driftaamalla ajettu Nordschleifen kierros oli kaikkea muuta kuin helppoa. Vaugh Gittin Jr. luuli tuntevansa radan perusteellisesti, mutta kaikki muuttui kahva edellä kovaa ajettaessa.

Katso seuraavalta videolta, kuinka Mustang eteni Ringillä rengassavun saattelemana. Vaugh Gittin Jr. otti muutamat mutkat lähes rallityylisesti, joten radan viereiset nurmikotkin saivat osansa driftauksesta. Lisäksi mies teki vauhdissa ainakin yhden kunnon piruetin kunnon show-tyyliin.