Nyt on uskomaton Batmobile-replica. Autossa on mm. helikopterin moottori, sekä paineilmalla toimiva kattokupu.

Moni meistä on unelmoinut aidosta Batman-autosta, jolla lähteä kuumana kesäiltana cruisailemaan, ja tarkistamaan kaupungin keskusta vähäpukeisista neitsykäisistä.  29-vuotias ohiolainen kilpa-ajaja ja autonrakentaja Casey Putsch on kaikesta päätellen elätellyt tämän suuntaisia toiveita. Mies nimittäin omistaa varmasti yhden aidolle esikuvalleen uskollisimmista replica-Batmobiileista.

Tämän vuonna 1989 Tim Burtonin ohjaamaan ensimmäiseen Batman-elokuvaan pohjautuvan auton Putsch on rakentanut hyvin pitkälle itse. Autossa on paineilmalla liukuva kattokupu kuten oikeassakin esikuvassaan. Auton moottori on aito turbiini-pohjainen 365 heppaa tuottava laitos, joten auton äänet ovat varmasti kuulemisenarvoiset. Boeingin valmistama moottori on alun alkaen ollut käytössä laivaston helikopterissa. Keulaan sijoitettu turbiini siirtää voimaa auton nokalta voimansiirron kautta toiselle turbiinille. Kaiken muun hyvän lisäksi Batmobile on vieläpä täysin katulaillinen: Vain eturekkari puuttuu.


Auton kori on lasikuitua ja alumiinia, joten ruostepöpö ei iske ainakaan koriosiin. Vain reilut 1200 kg painava auto on turbiinimoottoreillaan ripeä kulkine. Putsch kertoo auton olevan suorituskyvyltään lähellä hänen ”siviilissä” käyttämäänsä Dodge Viper GTS:ää. Toisin kuin Viper Batmobile kulkee niin kerosiinilla, dieselillä kuin lentopetrolillakin. Ei siis muuta kuin puku päälle ja brucewaynenä baanalle valkkaamaan kissaa kyytiin!

 

Lähde:

https://www.wired.com/2011/07/a-batmobile-replica-as-real-as-physics-allows/