Nyt se tapahtui: Venäläiset rakensivat UAZ-maastoautosta oman Tesla-kopion!

Rakas Neuvostoliiton perillinen, suuri ja mahtava Venäjän federaatio: Älkää koskaan muuttuko. Te tarjoatte niin paljon hupia automaailmalle, että jatkakaa vain samaan malliin. Kaikki Mosset, Ladat, Volgat ja Zaporothesit ovat tuoneet niin paljon riemua ja hymyä kanssaihmisten huulille, että tällainen autoilotulitus jatkukoon hamaan loppuun saakka!

Olikin vain ajan kysymys, milloin Venäjällä saatiin päähänsä kopioida Teslan uunituoretta prototyyppi-pikkistä Cybertruckia. Naapurimaassamme ei kanneta huolta siitä, että saksalainen asiantuntijakin on antanut oman selväsanaisen lausuntonsa, kuinka Teslan luomus tarvitsee useita muutoksia mahtuakseen eurooppalaisen lainsäädännön piiriin kuuluvaksi. Venäläisiä ei voisi vähempää kiinnostaa jotkin turvallisuus-, ilmasto- tai muut kotkotukset.


Vuosimallin 2020 Lada Niva 4×4 on nelivetoinen maastohirmu ilman turvatyynyjä tai mitään sähköisiä ohjausvitkuttimia. Venäjällä onnistuisi luultavimmin rekisteröidä Teslan prototyyppi sellaisenaan tieliikenteeseen. Kyseineen maa taitaakin olla se todellinen vapauden maa – ainakin sekopäisille autorakentelijoille!

Asialla on nimittäin jälleen kerran venäläisen Garage 54 –porukan päähänpisto. Kyseisen kanavan Youtube-linkistä löytyy aivan uskomattomia tempauksia, joita ei yhtäkään ole tehty järki edellä. Viimeisin rakennelma on kopio Teslan Cybertruckista, joka on tehty… Noh, varsin venäläiseen tyyliin! Runkona on käytetty mitäs muutakaan kuin sikäläistä maastoajoneuvoa UAZ:ia, jonka tuotokset ovat varmasti tuttuja ainakin monelle vanhemmalle armeijan käyneelle veteraanille.

Uusimmalla videolla nähdään jengin rakentavan UAZ-Teslan pellin pala palalta, kunnes auto on saanut korikseen helposti tunnistettavat Teslan kantikkaat muodot. Renkaat on nekin vaihdettu muistuttamaan esikuvansa vastaavia. Myös UAZ:in neliveto on tallella, ja vaikka lopputulos ei olekaan aivan samanlaista high techin riemuvoittoa, niin jälleen kerran suupielet ovat vääntymässä vienoon hymyyn lopputulosta tarkasteltaessa. Katso itse alta todistusaineistoa tästä aikuisten miesten hassuttelusta!