Nyt tuli kunnolla romua – 16 autoa ajoi samaan kasaan Macaon GT-kisassa

Macao on nykyään Kiinan kansantasavallalle kuuluva erityishallintoalue, joka oli ennen muinoin Portugalin siirtomaa. Eteläeurooppalaiset vaikutteet näkyvät siellä edelleen, ja Macaossa on ajettu ratakisojakin jo pitkään ennen Kiinan avautumista markkinataloudelle. Kasinoiden keskellä mutkitteleva katurata on kuuluisa ahtaudestaan, ja Aasian Monacossa on nähty melkoisia kolareita vuosien saatossa.

Tänä viikonloppuna Macaossa ajetaan FIA GT World Cupia, joka toimii kansainvälisen autourheiluliiton näyteikkunana eri puolilta maailmaa saapuville GT-luokan kilpureille. Varsinainen Grand Prix on vuorossa vasta sunnuntaina, mutta autot päästettiin radalle jo Suomen aikaa varhain lauantaina ajettuun qualifying raceen.

Se ei mennyt ihan putkeen, koska radalla nähtiin yksi sen historian suurimmista kolareista. Tapahtumat saivat alkunsa, kun neljäntenä ajanut Daniel Juncadella osui jo ensimmäisellä kierroksella seinään Police-nimisestä mutkasta ulos kiihdytettäessä. Se on yksi tiukimmista kurveista reilun kuuden kilometrin mittaisella katuradalla, joten osuma tiesi vaikeuksia Juncadellan perässä tulleille kuskeille.


Juncadellaa seurannut Raffaele Marciello onnistui vielä väistämään espanjalaiskuskin Mersun, mutta GT World Cupin viimevuotinen voittaja Laurens Vanthoor rysäytti suoraan Mercedes-AMG:n takakulmaan. Tämän jälkeen radalle muodostui massiivinen kasa autoja, kun ne osuivat toisiinsa ja nousivat jopa toistensa päälle. Esimerkiksi Lucas di Grassin Audi R8 LMS:n perä nousi M6-Bemarin päälle, kun Grassin Audiin osuttiin takaapäin.

Kisa keskeytettiin välittömästi, ja nosturit tulivat pikavauhtia paikalle siivoamaan romut radalta. Vanthoor kertoi, että hän ei nähnyt Juncadellan Mersua ennen kuin oli liian myöhäistä. Vanthoor yritti vielä jarruttaa, mutta auto puski silti suoraan Juncadellan Mercedestä päin. Kasaan päätyi peräti 16 autoa, joten tiimeillä riitti korjauspuuhia. Kilpailu käynnistettiin kuitenkin uudelleen myöhemmin, ja toivottavasti myös sunnuntain varsinainen pääkisa sujuu vähemmän romurallimaisissa tunnelmissa.