Ohion-osavaltiossa törttöilevät rattijuopot joutuvat asentamaan Uberin tai Lyftin osana rangaistusta

Kaikki paitsi taksikuskit tykkäävät Uber ja Lyft -kyytipalveluista, sillä niiden hinta on edullinen ja kyyti on yleensä tarjolla hyvinkin nopeasti. Palvelut ovat myös erittäin läpinäkyviä, eikä reittivalinnoistakaan ei tule kiistaa, sillä sovellus neuvoo aina suorimman reitin.

Luovista tuomioistaan tunnettu ohiolaistuomari, Michael A. Cicconetti, on langettanut rattijuopumuksesta tuomituille uudenlaisia rangaistuksia. Sakkojen ja vastaavien rangaistusten lisäksi, tuomari Cicconetti on lätkäissyt pöytään Uber tai Lyft -palvelut. Tuomitun pitää asentaa ja rekisteröityä joko Uber tai Lyft -kyytipalveluun. Tuomari vielä varmuuden vuoksi valvoo suoritusta ja varmistaa, että tuomittu tekee kaiken, luottokortin tietojen syöttämistä myöten.

Uuden rangaistuksen tehosta ei vielä ole tarjolla tilastoja, mutta uskomme, että siitä voi olla pieni apu rattijuopumusten ennalta ehkäisyssä. Alkolukko olisi tietysti paljon tehokkaampi, mutta on hienoa, että edistyksellinen ohiolaistuomari on ottanut myös ohjeistavia ja oikeaan toimintaan kannustavia keinoja käyttöön.