Oikea ökyauto: Tämä 4,3 miljoonan euron Mercedes-Benz on päällystetty kolmella sadalla tuhannella timantilla!

Oletko koskaan miettinyt, miltä maailman kalleimpiin kuuluva Mersu voisi näyttää? Olisiko siinä viimeisen päälle tehokas moottori? Entä virtaviivaisen tyylikäs ulkonäkö? Ei, se on Mercedes SL600, joka on päällystetty kauttaaltaan jalokivillä. Tarkemmin sanottuna autosta löytyy yhteensä 300 000 tarkasti paikoilleen aseteltua timanttia!


Tämä ”Timantti-Mersu” on arvoltaan 4,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, eli noin 4,3 miljoonaa euroa. Auto julkaistiin aikanaan raharikkaiden suosimassa Dubain autonäyttelyssä juhlistamaan legendaarisen 300 SL -lokinsiipi-Mersun 50 vuotista taivalta. Auton omistaa Saudi-prinssi Amir al-Waleed bin Talal bin Abdul-Aziz, joka on yksi maailman 10 rikkaimmasta ihmisestä. Prinssillä on kuitenkin hämmästyttävän vähän autoja omaisuuteen nähden, sillä autoja on vain viitisenkymmentä. Toisaalta, jos niiden hintataso on tämän Mesen tasoa, on autojen kokonaisarvo kieltämättä melkoinen.

Auton mielipiteitä jakavan ulkomuodon kimpussa on häärinyt yhteensä 13 jalokiviasiantuntijaa, joten jo pelkästään auton tuunaamiseen käytetty rahamäärä ylittää monen meikämannen käsityskyvyn. Toisaalta tällaisen kimaltelevan sakemannin omistaminen ei voi olla pelkkää juhlaa. Jo yksistään auton puskurin naarmuttaminen parkkipaikalla maksaa varmasti jo perusduunarin vuosipalkan verran. Kun säihkyvää autoa katselee kuvissa ei voi välttyä kysymykseltä, voiko ihmisellä olla jossain vaiheessa jo liikaa rahaa?