Oletko unelmoinut vuokraavasi äijäporukalla pinkin Hummeri-limusiinin diskolattioineen? En minäkään.

Limusiinien vuokraamisessa sinällään ei ole mitään ihmeellistä. Niitä löytyy Suomestakin sopivasti Visaa kassatiskillä vinguttamalla. Sopivia tilaisuuksia moiselle käyttötarpeelle ovat luonnollisesti häät, polttarit, firman pikkujoulut ja muut vastaavat kosteat tapahtumat. Limoja vuokraavien yritysten kilpailu on kiristynyt varsinkin nousukausina, kun ylimääräistä rahaa hullutteluun on jaossa entistä enemmän. Niinpä firmat ovat panostaneet toinen toistaan erikoisimpiin kikottimiin, joilla houkutella maksavia asiakkaita.

Eräs näistä yrityksistä on Englannista käsin toimiva The Reading Limo Company, joka tarjoaa monenmoista kulkupeliä eri käyttötarkoituksiin. Vuokrausfirman arsenaalista löytyy mm. 30-luvun mielikuvitusmalliin rakenneltu ”Imperial Landaulette”, joka kanttiautomaisella ulkonäöllään houkuttelee varmasti ainakin yksilahkeisia tekemään diilin elinkautisvaunusta, joka tunnetaan myös hääauton nimellä. Suurin osa autoista on kuitenkin yrityksen nimensä mukaisesti limusiineja, joista yksi pistää erityisesti miehiseen silmään.


Se on 16-istuttava vaaleanpunainen Hummer H2 limusiini, jossa on värikkään imelien valotehosteiden avulla luotu todellinen teknohelvetti sisätiloihin. Aivan niin kuin perus-H2 ei olisi jo tarpeeksi nolo leikkikaluversio oikeasta Hummer H1:tä, joka pohjautuu aitoon Humvee sotilas-Hummeriin. Ehkäpä olisin väärää sukupuolta arvostelemaan tätä neitimäistä discojunaa, ellei yrityksen omilta kotisivuilta löytyisi mainoskuva, jossa joukko miehiä pinkeissä kauluspaidoissaan olisi ryhmittynyt auton rinnalle suupielet hymystä maireina.

Edes 2,3-promilen humalassa heitettynä tällainen läppä firman pikkujoulupalaverissa naurattaisi korkeintaan vaivaannuttavasti. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Frederikin Miesstrippaaja pärähtäisi Hummerin kaiuttimista soimaan, ja miehet kyykistelisivät pyllistellen matalassa ja ahtaassa tilassa tanssilattialla tappituntumalla tanssahdellen iskisi päälle aito pakokauhu. Vaikka pikkujoulukausi tältä vuodelta kääntyykin jo ehtoopuolelle on parasta sopia jo ensi vuotta silmällä pitäen, että tällaiset kokeilut on syytä jättää yrityksissäkin naissukupuolen biletysmestoiksi. Siis paikoiksi, joissa voi sopivasti yhdessä kikattaa minihameissa nostaen ajoneuvon ulkokuoren väriin sointuvat drinkit lähelle katosta roikkuvaa discopalloa.