Onko tässä älyttömin vekotin ikinä? Katulaillinen Dodge Colt törmäilyauto!

Netin puuhamaa on täynnä mitä ihmeellisempää myytävää vekotinta ja kikotinta. Joku myy Takahikiällä laikalla leikattua avo-Mossea. Toinen myy Ruotsinmaalla Saab 96 –pulkasta väkästeltyä kylpyammetta. Kolmas myy Dodge Coltista tehtyä katulaillista törmäilyautoa. Kuulit oikein, kyseessähän on alunperin huvipuistoista tuttu isopuskurinen pieni sähköauto, jolla törmäillään yhdessä Erkki-Enon kanssa riemunkiljahdusten saattelemana.

Nyt kun Särkänniemen ilonpilaamispuistossa ei ole enää vuosiin saanut törmäillä törmäilyautoilla, voi asiaa henkisesti parantaa katsomalla rapakon takaa löytyvää tylsää 80-luvun laatikko-Mitsubishia. Jos totta puhutaan, niin tämä Colt on nykyisessä kuosissaan mahdollisimman kaukana tylsästä. Kyseessä on vuosimallin 1984 Colt, joka tietenkin Amerikan ihmemaassa on myyty Dodge-merkin alaisuudessa. Tämä muinaisilta Suomenkin maanteiltä tuttu pikku-Colt on kokenut täydellisen muodonmuutoksen moottoriaan lukuun ottamatta, joka on edelleen 1,6-litrainen pannu.


Vaihteisto on erikoinen 8-pykäläinen, ja autosta löytyy 1,500 taalan poppivehkeet, sekä sateen iskiessä päälle voidaan asettaa erillinen kattopala. Koska kunnollista tavaratilaa ei shoppailuihin tai mökkireissuille enää löydy, niin mitäpä muutakaan sillä voi tehdä, kuin ottaa vauhtia ja antaa helliä puskuripusuja kanssa-autoilijoille!

Utahissa myynnissä ollut auto keräsi huutoprosessissa hintalapukseen 2,938 dollaria, mikä ei riittänyt ylittämään Coltille asetettua hintavarausta. Herääkin suuri kysymys, kuka ihme haluaa edes Amerikassa ostaa itselleen moisen älyttömyyden? Toisaalta auto on kuvista päätellen varsin maukkaasti ja tasokkaan oloisesti rakennettu. Coltin piskuinen olemus soveltuu törmäilyauto-lookkiin täydellisesti. Siellä missä aurinko paistaa ja lämpöä riittää voi tällainen avonainen hassutteluauto toimia katsemagneettina, joten ei tässä vielä olla vuoden turhakepalkintoja kenellekään jakamassa.