Onko tässä kaikkien aikojen brutaalein Fiesta – M-Sport esitteli ensi kauden WRC-auton

Rallin MM-sarja kokee ensi vuonna suuria muutoksia, kun autojen aerodynamiikka kehittyy entistä villimmäksi. Levikkeet ja spoilerit näyttävät jo melkoisen brutaaleilta, ja lisäksi koneiden tehoa nostetaan turbon ilmankuristinta suurentamalla jopa noin 380 hevosvoimaan. Odotettavissa pitäisi siis olla näyttävää menoa, jonka pitäisi houkutella entistä enemmän katsojia lajin pariin.

Autonvalmistajien puolella koettiin sen sijaan paha takaisku, kun VW ilmoitti vetäytyvänsä tehdastallina WRC:stä päästöskandaalin jälkimainingeissa. Voi kuitenkin olla, että uudet Polot nähdään vielä tositoimissa arabirahoitteisessa yksityistiimissä, josta myös hallitseva mestari Sébastien Ogier voi löytää paikkansa. Lisäksi Tommi Mäkisen luotsaama Toyota ja Citroën palaavat sarjaan, joten merkkien kirjo alkaa olla taas hyvällä tolalla.

fiesta_3


Hyundai paljasti ensimmäisenä tiiminä ensi kauden autonsa reilu viikko sitten, ja Fordin autoja ajattava M-Sport seurasi nyt perässä. Malcolm Wilsonin johtama talli on rakentanut ensi kauden rallitykkinsä upouuden Fiestan pohjalle, joka esiteltiin aivan äskettäin. Peräti 95 prosenttia ralliautosta on laitettu uusiksi vanhaan malliin verrattuna, koska ensi kauden sääntömuutokset ovat sen verran kattavia. Massiivinen takasiipi ja ekstraleveät lokasuojat tekevät Fiestasta sen verran brutaalin näköisen, että vanhat B-ryhmän ajat eivät ole enää kaukana.

fiesta_2

Fordin uutta kilpuria on testattu jo yli 6 000 kilometriä, ja M-Sportin tavoitteena on palata sen myötä voittojen tielle tehtaan tukeman yksityistallin statuksesta huolimatta. Wilson on itsekin ajanut autolla ja kehuu sitä yhdeksi parhaista M-Sportin tuotoksista kautta aikojen, joten toivottavasti Ford pystyy jälleen kamppailemaan tasaväkisesti kärkiautojen kanssa.

M-Sportin ensi kauden kuskeja ei ole vielä kerrottu. Ogierkin on jo testannut uutta autoa, mutta hän ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä tulevasta tallistaan. Virolaisen Ott Tänakin arvellaan palaavan M-Sportin riveihin DMACK-Fordin puikoista, ja Eric Camillin veikataan jatkavan tiimissä. Norjalaisen Mads Östbergin jatkosta ei sen sijaan ole varmuutta.