Onko tässä kaikkien aikojen erikoisin Volvo? T6 Roadster oli valmistajansa omituinen konseptiauto.

Kuvitellaan perhe, jossa on kolme lasta, sekä isä ja äiti. Kuvitellaan heille vielä Pepe-niminen Kultainen noutaja pihaan kaluamaan ydinluuta. Perhe asuu omakotitalossa idyllisessä nukkumalähiössä. Äiti toimii perhepäivähoitajana, ja isä käy töissä virastossa. Kuvitellaan heidän talonsa edustalle auto. Minkä auton näet kuljettamassa Pepeä kumppaneineen? Aivan oikein, pihasta löytyy pönöttämästä laatikkomallinen kartano-Volvo. Miten ihmeessä sitten 25-vuotiaan pyramidihuijauksella rikastuneen, ja peilaavien aurinkolasiensa takaa virnistävän vetyperoksidilla tukkansa valkeaksi värjäävän Scooter-playboyn naisteniskemisauto liittyy valmistajaan?

Kaikesta päätellen Volvolla mietittiin vuonna 2005 muutakin kuin perheitä, ja niiden turvallista lähiöelämää. Todisteena tästä ajatustyöstä on Volvo T6 Roadster, joka on ehdottomasti valmistajansa imagon kannalta yksi erikoisimpia vetoja. Toki täytyy muistaa, että jo 60-luvulla Volvo kohahdutti maailmaa Pelle Pettersonin kynäilemällä P1800 ”Pyhimys-Volvolla”. Tuo auto oli kuitenkin vielä hyväkäytöksisen Roger Mooren omaisuutta, kun taas härskisti Pylmouth Prowler –tyyppinen konseptiauto edustaa pikemminkin huonokäytöksisen uusrikkaan uutta leikkikalua.


Tämä 14-vuotta sitten Volvon käsintekemä, ja vanhan ajan Hot Rod –genrelle kumartava prototyyppi on jäänyt monelta huomaamatta. Tuplaturbotetun 2.9-litran 6-sylinterisen rivimoottorin turvin liikkuva erikois-Volvo on rakennettu muilta osin pitkälti S80-mallin osista, joita ovat mm. penkit niskatukineen, mittaristo, vaihdekeppi ja polkimet. Vaihdelaatikko on viisivaihteinen Geartronic, joka välittää vedon takarenkaille. Luonnollisesti autosta löytyvät myös ABS-jarrut, ja aikansa paremman luokan äänentoistojärjestelmä.

Kun autoa kuitenkin katselee kuvista, on helppo ymmärtää miksei T6 ollut muuta kuin Volvon hullu päähänpisto. Muotoilunsa puolesta auto on kuin viiden vanhan versioima kopio Prowlerista, joka jo uututtaan on näyttänyt kököltä retroautolta, jollaisia on pinossa jo taivaan isin nilkkoihin saakka. On myös vaikea kuvitella, miksi Volvo haluasi horjuttaa vuosikymmenien ajan huolella luomaansa imagoa turvallisena ja järkevänä autovalmistajana. Volvo S80 ei ole yhtä lennokas kuin tällainen hullutteleva konseptiauto, mutta kestävää perheautoa etsivät asiakkaat olisivat kenelle tahansa autovalmistajalle kultaakin kalliimpi kohderyhmä. Siispä suutari pysyköön tässäkin tapauksessa lestissään.