Onko tässä kaikkien aikojen jäätävin BMW-tuunaus? BMW ”Cruella-Mobile” E30 vetää sanattomaksi.

Mitä tehdä, kun pihassa nököttää vanha huippukuntoinen avomallin BMW 3-sarjalainen 80-luvulta, mutta haluaisi linnan juhliin kelpaavan limusiinin? Vastaus löytyy Disneyn elokuvasta ”101 Dalmatialaista”, ja sen Cruella de Vil –paholaisnaisen käyttämästä autosta, joka leffassa oli 30-luvun luxusautoille pokkuroiva Panther De Ville. Ei muuta kuin rälläkkä laulamaan, ja käsistämme löytyy E30-pohjainen Cruella-Mobile!

Auton luojan rakkaalleen antama virallinen nimi on Gatsby BMW Cabriolet Custom. Kyseessä on täysi rip-off 70-luvulla alkunsa saaneista neo-klassikko –autoista, kuten Excalibur ja Zimmer. Näitä mielipiteitä jakavia retroautoja suollettiin lähinnä rahassa kieriskelevien uusrikkaiden iloksi, jotka etsivät silmiinpistäviä keinoja erottautua rahvaan Renaulteista ja Nissaneista. Useimmat tämänkin Bemarin lisäkekorinosista on amerikkalaisen Gatsby Coachworks –firman tuotantoa, joka toimi vuosina 1979-1998.


Bemun uuteen ilmeeseen kuuluvat reilusti pidennetty keula, vanhan ajan kattiauton tyyliset kuuppaetuvalot, massiiviset kromiset puskurit ja pitkät sivupakoputket. Voimalähteenä on säilytetty vuoden 1988 BMW 2.5-litran kuusisylinterinen bensakone, sekä 4-lovinen automaattilaatikko. Koska kyseessä on enemmänkin uusilla korinosilla kyllästetty luomus, on kanta-auton muutkin toiminnot vielä tallella. Näihin lukeutuvat käsikäyttöinen riepukatto, vakionopeudensäädin, ilmastointi, nahkasisusta, sähköikkunat ja peilit, varkaudenesto, Alpinen poppivehkeet ja puinen ohjauspyörä.

Mikäli tämä kuninkaallisten BMW herättää intohimoja, on sen myyntiarvo noin 30.000 dollaria, eli suurin piirtein uuden Toyotan verran. Mikään harmaan keskiluokkainen ei kuitenkaan kelpaa tämän auton ostajalle. Tästä ei enää tilaisuus halpene nousta luokkaa ylemmäksi!