Onko tässä maailman ärsyttävin Volvo? Auto on päällystetty yli 250 laulavalla kalalla ja hummerilla!

Mormonien tabernaakkelikuoro on yhdysvaltalainen Utahin Salt Lake Cityssä kotipaikkaansa pitävä kuoro. Kuoroon kuuluu 360 Myöhempien aikojen pyhien liikkeeseen kuuluvaa laulajaa. Harva odottaisi törmääväänsä moiseen kuorolaulantaan kohdatessaan auton tienpäällä. Tämä on kuitenkin mahdollista teksasilaisen Richard Carterin Volvon kohdalla.

Mies oli kyllästynyt vanhan jenkkimallisen Volvo 240 henkilöautonsa laatikkomaiseen ulkonäköön, joka ei ole ollut enää vuosikymmeniin ollut muodissa. Carterin mieliin nousivat myös takavuosien ärsyttävät joululahjoiksi saadut laulavat kala –koristeet. Hän pähkäili miten ärsyttävää olisikaan, jos näitä kaloja olisi oikein suuri joukko yhdellä kertaa. Niinpä hän päätti päällystää autonsa yli 250 laulavalla ja tanssivalla merenelävällä! Näitä elämöiviä kaloja ja hummereita on saattanut nähdä joskus Suomessakin kaupan tai kaverin hyllyllä ilahduttamassa ja kauhistuttamassa vierailijoita.


Richard ryhtyi tuumasta toimeen, ja osti kahdeksan kilometriä(!) sähköjohtoa, jolla hän yhdisti auton koriin asennetut laulajat golf-kärrystä ottamiinsa akkuihin. Kalojen laulua ohjataan modernisti Linux-pohjaiselta läppäriltä, josta pystytään ohjelmoimaan hummerit tanssimaan vaikkapa Queenin klassisen Bohemian Rhapsodyn tahtiin. Volvo tunnetaan virallisesti ”Sashimi Tabernacle Choir”-autona, jota ylpeä omistaja on esitellyt aina tilaisuuden tullen.

Kun Volvon esiintyjät heräävät henkiin on näky melkoinen. Volvoon pultattu legendaarinen tanssivien kala -koristeiden buumin aikansa kovin nimi Big Mouth Billy Bass –niminen ahven toimii silinteripäisenä laulajana pienen mikrofoninsa kanssa. Yksi hummereista toimii puolestaan kapelimestarina valtaisan kuorojoukon herätessä henkiin, ja kalojen sätkiessä pyrstöjään ja louskutellessa leukojaan. Konepellille asennettu hummerien joukko puolestaan eläytyy musiikkiin, ja ne nousevat ylös ja alas. Näky on kuin pahimman Pitkänniemen mielenvikaisuuskerhon painajaisnäytelmästä. Katso itse video alta!