Onko tässä maailman rumin Mercedes CLS – jenkkiomistajan luomus koettelee hyvän maun rajoja

Mercedes-Benz lähti aivan uusille urille, kun stuttgartilaiset esittelivät ensimmäisen CLS:n vuonna 2004. E-luokan pohjalle tehtyä sulavalinjaista autoa kutsuttiin maailman ensimmäiseksi nelioviseksi coupéksi, mikä herätti närää puristien keskuudessa. Heidän mielestään vain kaksiovista autoa voi nimittää coupéksi, ja lisäksi brittimerkki Rover oli kokeillut vastaavaa litistetyn neliovisen korimallia jo vuosikymmeniä aiemmin.

Ensimmäinen CLS oli joka tapauksessa tyylikäs ilmestys, ja myös ostajat olivat asiasta samaa mieltä. Auto kohosi sen verran suureksi menestykseksi, että Mersu on pitänyt konseptistaan kiinni näihin päiviin saakka. CLS on juuri siirtynyt kolmanteen sukupolveensa, ja auto on saanut myös samalla kaavalla tehtyjä kilpailijoita mm. Audilta ja Bemarilta.

Monien mielestä CLS:n muotoilu meni kuitenkin pahasti metsään vuonna 2011 lanseeratun toisen sukupolven myötä. Veistokselliset linjat vaihtuivat kulmikkaisiin pokkauksiin, ja niinpä auton viimeisessä versiossa siteerataan jälleen alkuperäispainoksen yksinkertaisempia muotoja. Ne toimivat parhaiten ilman mitään ylimääräisiä lisäkkeitä, ja CLS muuttuu yleensä vain huonomman näköiseksi yli-innokkaiden virittelijöiden käsissä.


Nyt nettiin putkahti kuva USA:n New Jerseyssä bongatusta ensimmäisen korimallin CLS:stä, jossa rumuus on viety aivan uusiin ulottuvuuksiin. Jenkkimarkkinoiden CLS 550 on saanut takapyöränaukkojensa peitoksi vanhoista ajoista muistuttavat fender skirtsit, jotka sopivat 2000-luvun Mersuun kuin hajuvesi lihapulliin. Lisäksi etulokasuojien päälle on liimattu SL-tyyliset kidukset, ja lisäkromia on isketty keskipilariin sekä takavalojen ympärille. Kauheus viimeistellään tähän tyyliin mahdollisimman huonosti istuvilla spoilerilipoilla takaluukun sekä katon kulmassa.

Huonoa makua osoittaviin muutoksiin kuuluvat myös väärään kohtaan takaluukun kantta lätkäisty AMG:n merkki sekä pitkin takakontin kantta kulkevat omituiset kromilistat. Onko tässä maailman rumin CLS vai oletko törmännyt vielä kammottavampiin luomuksiin?