Onko tässä Nürburgringin uusi etuvetokuningas – Renault Megane RS:stä julkaistiin ensimmäinen tiiserikuva

Renault Sportin kehittämät RS-mallit ovat kuuluneet jo vuosien ajan maailman nopeimpien etuvetoautojen joukkoon rataolosuhteissa. Niinpä Clion ja Meganen RS-versiot ovat myös tehneet lukuisia edestä raapivien autojen kierrosennätyksiä legendaarisella Nürburgringin Nordschleifella.

Nykyinen Clio RS:kin on ollut nopea, mutta kaksoiskytkinautomaatilla varustettu hot hatch ei ole yltänyt edeltäjiensä tarjoamaan ajamisen hauskuuteen. Nürburgringin etuvetoennätyskin on kiertänyt viime vuosina Hondan, Seatin ja Volkswagenin käsissä, mutta Renaultilla on uusi ässä hihassaan.

Ranskalaiset julkaisivat nyt ensimmäisen tiiserikuvan uudesta Megane RS:stä, joka korvaa viime kesänä tuotannosta poistuneen edeltäjänsä. Uutta RS:ää odoteltiin jo viimesyksyiseen Pariisin autonäyttelyyn tai vähän aikaa sitten päättyneeseen Geneven show’hun, mutta autoa ei näkynyt niissä. Seuraava looginen esittelypaikka olisi syyskuussa ovensa avaava Frankfurtin autonäyttely, ja Renault kertoo itsekin paljastavansa tulikuuman Meganen myöhemmin tämän vuoden aikana.


Uusi RS on edeltäjämallista poiketen neliovinen, mutta tyyli on silti aggressiivista. Renaultin hot hatchiin odotellaan ärhäkän näköisiä puskureita, kattospoileria sekä isoja pyöriä, ja alustansäädöt ovat Renault Sportin velhojen käsialaa. Pellin alla murisee uusi kaksilitrainen turbonelonen, jonka pitäisi tuottaa noin 300 hevosvoimaa. Ne välitetään etupyörille joko kuusivaihteisen manuaalin tai lisävarustelistalta löytyvän kaksoiskytkinautomaatin kautta.

Teholukema nostaa Megane RS:n siis samaan sarjaan mm. Honda Civic Type R:n, Ford Focus RS:n ja VW Golf R:n kanssa, joista kaksi viimeksi mainittua ovat kylläkin nelivetoisia. Uuden Megane RS:n tiiserikuva julkaistiin muuten videolla, jonka myötä Renault Sport juhlistaa miljoonaa Facebook-faniansa.