Onko tässä vuosisadan huijausvideo: Teslan uusi lava-auto pieksee Fordin 100-0!

Internetissä leviää uunituore video, jossa vastaesitelty Teslan futuristinen Cybertruck lava-auto taistelee Amerikan Fordin perinteistä F-150 markkinajohtajapikkistä vastaan. Autot ovat perät vastakkain toisiaan, ja niiden välissä on hihna. Tarkoituksena on tietenkin selvittää, kumpi pystyy voittamaan, ja vetämään toista perässään. Videolta käy hyvin nopeasti ilmi, että Fordin polttomoottoriauto joutuu antautumaan erikoisen hopeana kiiltelevän sähkö-Teslan perässä. Kaiken lisäksi Tesla vetää Fordia vielä lievään ylämäkeen!

Onko nyt kiistatta todistettu, että uusi sähkömoottorinen lava-auto on vanhakantaista kilpailijaansa parempi keksintö? Monet videon nähneet tahot ovat jo ehtineet julistaa, että video on täysin epäreilu, ja suoranainen huijaus. Fordilta on ehditty jo sen verran reagoida, että jos ottelusta haluttaisiin revanssia, se pitäisi toteutettaa tällä kertaa puolueettomasti.


Ei tarvitse olla tekniikan tohtori ymmärtääkseen videon nähtyään, että kaikki ei tosiaankaan täsmää. Teslan isän Elon Muskin twiittaama parempilaatuinen video antaa paremman katsauksen tapahtuneeseen. Se tiedetään, että videolla esiintyy vähintään mallistonsa keskihintainen Tesla, jossa on kaksi sähkömoottoria, nelipyöräveto ja lähtöhinta 49 900 dollaria. Hihnan toisessa päässä näyttäisi olevan vastassa STX-varustetason F-150, jonka lähtöhinta on noin 30 000 taalaa. Autot painivat täysin eri hintaluokissa, minkä Tesla jättää huomioimatta.

F-150 on aivan selvästi halvempi takavetoinen malli, koska heti alkuun nähdään Fordin takarenkaiden sutivan tyhjää. Myös auton lava ammottaa tyhjyyttään, mikä tietenkin tarkoittaa, että vetävien pyörien alla ei ole pidon kannalta elintärkeätä lisäpainoa. Kaikesta päätellen Fordin takavetoisessa mallissa on siis 325 heppainen, ja 2,7-litran EcoBoost-moottori. Mitä autojen painoeroon tulee, niin Tesla on noin 450-680 kiloa Fordia painavempi, joten on päivänselvää, että kyseessä on varsin eripurainen taistelupari.

Jos Teslan mainosvideon tiivistää, niin siinä ei nähdä ylivoimasta sähköautoa päihittämässä vanhakantaista tekniikkaa edustavaa kilpakumppania. Sen sijaan videolla nähdään, kuinka selvästi kevyempi, alitehoisempi ja halvempi auto häviää noin 20 000 dollaria enemmän maksavalle autolle. Se, että lähinnä videon erikoisilla kuvakulmilla saadaan näyttämään Teslan vetävän Fordia lievään ylämäkeen ei riitä tasoittamaan voimasuhteita. Kaiken lisäksi Tesla näyttäisi saavan videolla vetämiskisassa huipputärkeän varaslähdön. Onko Teslan uusi kohuvideo pelkkää huijausta, vai ovatko Fordin lava-autot paperia sähköisen Teslan jyrätessä voittoon? Katso alta tulikuuma mainosvideo, ja päätä itse!