Onko tässä yksi näyttävimmistä japanilaisista pikkuautoista – katso ensimmäiset kuvat uudesta Suzuki Swiftistä

Suzukin useimmat mallit eivät ole olleet mitään muotoilun kukkasia, mutta Swift on toiminut poikkeuksena sääntöön jo kahden sukupolven ajan. Vuonna 2004 esitelty malli oli ulkonäöltään lähes yhtä pirtsakka kuin kulttimaineeseen noussut Mini, ja kuusi vuotta myöhemmin markkinoille tullut nykyversio on jatkanut samoilla linjoilla. Swiftin tunnuspiirteeksi on noussut ”leijuva” katto, joka on toteutettu mustien A- ja B-pilareiden avulla. Myös Swiftin etu- ja takavaloissa on ollut tunnistettavaa sukunäköä jo yli 10 vuoden ajan.

Nyt Suzukin pikkuauton seuraavan sukupolven mallista on vuotanut nettiin kuvia, ja niiden perusteella Swift on myös tulevaisuudessa pienen japanilaismerkin tyylikkäin edustaja. Auton minimäinen kattolinja on periaatteessa ennallaan, mutta katto näyttäisi laskevan vähän aiempaa enemmän takapäätä kohti. Tältä osin uusi Swift muistuttaa hieman esimerkiksi Nissan Jukea. Lisäksi takimmaisinkin kattopilari on nyt optisesti katkaistu mustan tehosteraidan avulla, joka kätkee sisäänsä takaovenkahvan. Samantyyppinen kattopilariratkaisu on nähty mm. uudessa Opel Astrassa, joten Suzukin käyttämät muotoilukikat eivät ole välttämättä kovin omaperäisiä, mutta ne tuntuvat toimivan hyvin ainakin Swiftin kohdalla.

suzuki_2


Myös takavaloissa on tuttua tyyliä, mutta niissäkin on hieman tuoretta särmää auton muiden linjojen tavoin. Parhaiten uuden Swiftin erottaa edeltäjistään auton etupäästä, joka on todella näyttävä ilmestys muiden pikkuautojen joukossa. Ennen Swiftin etu- ja takavalot olivat kuin samasta puusta veistettyjä, mutta tähän tulee nyt muutos. Uudessa korimallissa on lähes sporttihenkiset etuvalot, ja ahnaan näköinen maski muistuttaa hieman viimeisessä Evo-Mitsussa käytettyä ratkaisua.

suzuki_4

Tarkemmissa vuotokuvissa nähdään kylläkin Swift Sport -niminen urheiluversio, joten perusmallit ovat astetta hillitympiä. Sportissa on lisäksi isot ilmanottoaukot etupuskurissa, mustat etu- ja sivuhelmat, kattospoileri, diffuusorimainen takapuskurin keskiosa, tuplaputket ja näyttävät alumiinivanteet. Perusversion kuvat ovat varsin rakeisia, mutta niiden perusteella tavallinenkin Swift on hyvin tyylikäs ilmestys. Perusmallin maski on pienempi kuin Sportissa, ja auton nokassa on yhtäläisyyksiä Fiatin joidenkin mallien kanssa. Uuden Swiftin kojelaudassa on nettiin vuotaneen otoksen perusteella puolestaan hieman samaa tyyliä kuin viime aikojen Mazdoissa. Sisustaa dominoi iso kosketusnäyttö, ja tarjolle tulee myös sporttisen punaisia väritehosteita.

suzuki_5

Uusi Swift ei juuri kasva kokoa, eli auto säilynee noin 3,85 metrin pituisena. Pellin alle tulee litran kokoinen Boosterjet-pikkuturbo, ja Sportia vauhdittaa hieman suurempi, eli 1,4-litrainen turbokone. Suzuki on jo kertonut, että Swift tulee olemaan yksi taloudellisimmista pikkuautoista, ja mietoa hybridiversiotakaan ei ole poissuljettu. Suzukin uutuus esitellään ilmeisesti ensi joulukuussa, ja auto pitäisi saada kauppoihin noin vuoden päästä.

suzuki_3