Päättääkö uusi C3 WRC Sitikan kuivan kauden – ranskalaisten ensi kauden ralliase esiteltiin Abu Dhabissa

Citroën dominoi takavuosina rallin MM-sarjaa, kun Sébastien Loeb oli vielä ranskalaismerkin rallitykkien puikoissa. Hän onnistui voittamaan viimeisenä Sitikka-kuskina mestaruuden vuonna 2012, mutta sen jälkeen tällä rintamalla on ollut hiljaisempaa. Citroën on ajattanut viime vuosina autojaan arabirahoitteisen tiimin turvin, mutta nyt se palaa jälleen WRC:hen täysiverisenä tehdastallina.

Tämä päätös tarkoittaa samalla sitä, että Sitikka lopettaa WTCC-ratasarjaan osallistumisen ja keskittyy taas täysillä ralliin. Ranskalaisten ensi kauden rallitykki perustuu upouuteen C3:een, ja se esiteltiin Abu Dhabissa sponsorikuvioiden takia. Kun uusi C3 WRC on nyt paljastettu, ensi kauden kaikki neljä uutta ralliautoa on tuotu julkisuuteen.


Citroën asettuu siis kilpasille MM-sarjaan palaavan Toyotan, maailmanmestari Sébastien Ogieria ajattavan Fordin ja viime aikoina varsin vahvoja suorituksia väläytelleen Hyundain kanssa. VW sen sijaan poistui WRC:stä päästöskandaalin jälkimainingeissa, ja valmiiksi kehitettyjä uusia Poloja ei ilmeisesti nähdä edes yksityistallien käytössä.

Ensi kauden C3 WRC on luonnollisesti tehty uusien sääntöjen pohjalta, eli levikkeet ja spoilerit ovat varsin brutaalia lajia. Auton 1,6-litraisesta turbonelosesta pitäisi irrota noin 380 heppaa turbon entistä suuremman ilmankuristimen ansiosta, ja kilpurin ratin taakse aseuttuvat Kris Meeke, Craig Breen sekä Stéphane Lefebvre. Huhujen mukaan Ogierkin neuvotteli paluusta Sitikalle, mutta hän päätyi kuitenkin lopulta M-Sportin kehittämään uuteen Ford Fiesta WRC:hen.

Citroënin tavoitteena on napsia voittoja jo ensi kaudella, ja vuonna 2018 tarkoituksena on voittaa ainakin kuljettajien tai valmistajien mestaruus. Ranskalaiset myöntävät itsekin, että paluussa täysiveriseksi tehdastalliksi on omat haasteensa, ja hankkeeseen suhtaudutaan kunnioituksella kovista tavoitteista huolimatta. Uusi C3 WRC pääsee tositoimiin ensi kuussa Monte Carlossa, joten toivotamme paluulle onnea ja menestystä.