Panomiehet pystyttävät uuden indie-panimon Kuopioon

RPS Brewing Oy rikastuttaa suomalaista olutkulttuuria entisestään ja aloittaa oluenvalmistuksen maaliskuussa 2017 Bellanrannassa, Kuopiossa.

Tuleva indie-panimo valmistaa aluksi kolmea erilaista olutta, mutta suunnitelmissa on kasvattaa valikoimaa jo ensimmäisen toimintavuoden aikana merkittävästi. Viimeistään vuoden 2018 aikana on tarkoitus laajentaa valmistusta myös siiderin, lonkeron, virvoitusjuomien sekä mixereiden kaltaisiin mietoihin juomiin.

– Craft beer -buumi Suomessa ja maailmalla on huipussaan, mutta ”craft” ei sanana ei kuvaa meitä täysin. Siksi olemmekin ”indie brewery”. Olemalla indie meidän ei tarvitse selitellä tekemisiämme eikä pyydellä lupia. Etsimme omia polkujamme, joita tallaamme päättäväisesti eteenpäin. Rakastamme luovuutta ja se tulee maistumaan ja näkymään tuotteissamme, kertoo panimomestari Aki Railanmaa.


rps_005

Ammattimaista panemista

Hankkeen takaa löytyy kokemusta ja ammattitaitoa niin juomanvalmistuksesta kuin ravintola-alalta. Panimomestarina toimii Aki Railanmaa yli 15 vuoden juomanvalmistuskokemuksella. Mukana ovat myös Ravintola Maljan ravintoloitsijat Janne Seppälä ja Petteri Pirhonen sekä Tahkon Ukko-hotellin vanha ukko Samuli Huuhtanen.

– Haluamme kansainvälistyä nopealla aikataululla ja siksi brändimme kieli on englanti. Kotimarkkinoille tulemme vauhdikkaasti huippulaadukkaiden tuotteidemme lisäksi hyvin organisoidulla myynti- ja jakeluverkostolla. Satsaamme erityisesti tapahtumiin ja lupaamme, että ihmiset tulevat törmäämään tuotteisiimme mitä yllättävämmissä paikoissa, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Seppälä.

– Matka tähän pisteeseen on ollut mielenkiintoinen ja tulee olemaan mahtavaa päästä vihdoin suunnitelmia toteuttamaan. On ollut hienoa, että ELY-keskuksen kaltaiset julkisen alan toimijat ottivat meidät vakavasti heti ensimmäisessä tapaamisessa ja uskovat ideaamme sekä siihen mitä olemme tekemässä, jatkaa toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen.

Sijainti ja tilat

Uudet panomiehet ovat innoissaan myös panimon sijainnista. Bellanrannan kehitys elon, ilon ja energian keskukseksi on Kuopiolle mahtava lisä, johon RPS Brewingin toiminta alueella antaa oman vivahteensa. Panimon yhteyteen tulee yhtiön tehtaanmyymälä sekä saunalla ja neuvottelutiloilla varusteltu tasting room.

Panimon tiloja rakennetaan parhaillaan ja panimolaitteisto saapuu Kuopioon helmikuun loppupuolella. Tuotantokapasiteetti laitteistolla on alkuvaiheessa 500 000 litraa vuodessa ja sen kasvattaminen on mahdollista suhteellisen pienellä lisäinvestoinnilla. Panimon ensimmäisen vuoden suunniteltu tuotanto on 160 000 litraa.

RPS Brewing Oy -nimen takaa paljastuu Rock Paper Scissors Indie Brewery -brändi. Ja jo ensi vuonna on aika maistaa peliä. #tastethegame

 

rps_brewing_profiilikuva_01