Piilotteliko Porsche tietoa Carrera GT:n vaarallisuudesta? Paul Walkerin asianajajat löysivät useita aiheeseen liittyviä sähköposteja

Paul Walker
Paul Walker

Fast and Furious -elokuvista tuttu näyttelijä Paul Walker kuoli auto-onnettomuudessa 30. marraskuuta 2013. Onnettomuus tapahtui Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Walker oli Porsche Carrera GT -urheiluauton kyydissä, kun hänen ystävänsä, Roger Rodas, ajoi autoa.

Auto suistui tieltä ja osui tien varressa olleeseen lyhtypylvääseen sekä puuhun, ja syttyi räjähdysmäisesti tuleen. Paul Walkerin tytär kävi oikeutta Porschea vastaan, mutta oikeus totesi, että autossa ei ollut vikaa. Sen sijaan osasyylliseksi todettiin autoa kuljettanut Rodas, joka myös kuoli onnettomuudessa. Walkerin tytär sai Rodaksen perikunnalta 10 miljoonan dollarin korvauksen.

Uutissivusto TMZ.com on nyt tuonut julki sähköposteja, jotka löytyivät Porsche-oikeudenkäynnin materiaaleista. Löydöksen teki Jeffrey Milam, joka on yksi Walkerin tyttären asianajajista.


Porschen työntekijä kirjoittaa 4.12.2006 useammalle kollegalleen lähettämässään sähköpostissa mm. seuraavasti: ”Tämä saattaisi kiinnostaa teitä. Taas yksi Carrera GT tuhoutui osuessaan puhelinpylvääseen… Kiinnostuin tilastoista ja kuulin, että Carrera GT:tä on valmistettu yhteensä 1280 ja tähän päivään mennessä yli 200 on romuna. Tämä on hyviä uutisia jäljelle jääville Carrera GT:n omistajille, kun heidän autoistaan tulee harvinaisempia.”

Nämä 200 kappaletta romuttuivat siis kahtena ensimmäisenä vuotena Carrera GT:n myyntiintulon jälkeen.

Toisen työntekijän sähköpostissa sanotaan: ”Tämä asia kolkuttelee pelkona takaraivossani joka kerta, kun hyppään Carrera GT:n rattiin. Se jää vain piiloon virnistyksen taakse.”

– Jokaisen eettisen yhtiön pitäisi vetää vastaavassa tilanteessa automalli markkinoilta, tai vähintään varoittaa ihmisiä sen vaaroista, toteaa asianajaja Milam. Hän kertoo myös, että he esittivät löydöksensä tuomarille ja haluavat Porschelle syytteen tarkoituksenomaisesta sähköpostien kätkemisestä.

Uutisvideo Paul Walkerin onnettomuudesta: