Pick-upillakin ehtii – Roushin virittämä Ford F-150 kiihtyy nollasta sataan noin neljässä sekunnissa

Amerikkalainen Roush Performance kuuluu tunnetuimpiin Ford-virityspajoihin Atlantin toisella puolella. Jack Roushin perustama firma on niittänyt mainetta erityisesti nopeilla Mustangeillaan, mutta Roush tarjoaa virityspalikoita moniin muihinkin sinisen ovaalin tuotteisiin. Osia on saatavilla jopa Amerikan myydyimpiin autoihin kuuluvaan F-sarjan pick-upiin. Roush on ristinyt nelivetoisen F-150:nsä Nitemareksi, ja nimelle löytyy katetta myös pellin alta.

Lava-autoa vauhdittaa nimittäin mekaanisella TVS R2650 -ahtimella ryyditetty viisilitrainen kasi, jota on höystetty vielä katalysaattorin jälkeen uusiksi laitetulla putkistolla, optimoidulla moottorinohjausyksiköllä ja vakiota paremmin virtaavalla ilmansuodattimella. Näillä keinoilla huipputeho on saatu kohoamaan peräti 659 hevosvoimaan, ja vääntöä löytyy järkälemäiset 826 newtonmetriä. Isänsä jalanjälkiä seuraava Jack Roush Jr. mainostaa, että Nitemare ei tarjoa pelkästään raakaa voimaa, vaan sen pitäisi olla myös luotettava ja hienostunut muiden Roushin autojen tavoin.

Tärkeintä tässäkin Roushissa on kuitenkin suorituskyky. Sitä testattiin viemällä kaksi erilaista F-150 Nitemarea kiihdytyssuoralle. Molemmat laitettiin sporttimoodiin, ja autojen takatasauspyörästöt lukittiin. Tämä ei vaatinut mitään erityistoimenpiteitä, koska nämä säätövaihtoehdot löytyvät Roushin F-150:n perusvalikosta. Bensaa laitettiin tankkiin vain pieni määrä, ja Continentalin vakiorenkaiden paineita säädettiin kiihdytysajon ehdoilla.


Pidemmällä SuperCrew-ohjaamolla höystetty Nitemare pinkaisi 60 mph:n (96 km/h) nopeuteen vain 4,1 sekunnissa, ja tavallisella ohjaamolla varustettu Nitemare 4×4 rikkoi jopa neljän sekunnin rajan. Kellot seisahtuivat 3,9 sekuntiin, mikä on jo lähes superautoluokkaa. Roush nappasi samalla itselleen maailmanennätyksen tuotanto-pick-upien sarjassa. Roush mainostaa Nitemarea nyt historian nopeimmaksi tuotantolava-autoksi sillä perusteella, että se kävi kesäkuussa läpi USA:n johtavien autolehtien testitulokset.

Niistä ei löytynyt yhtään nopeammin kiihtyvää vakiolava-autoa, joten Nitemare saa nyt olla kukkulan kuningas ainakin jonkin aikaa. Roushin luomuksen kuuluminen sarjatuotantokategoriaan on tosin hieman kyseenalaista, mutta maineikas virityspaja lasketaan USA:ssa ilmeisesti omaksi autonvalmistajakseen.