Pink Floydin rumpali Nick Mason lipsautti yli 10 miljoonan dollarin McLareninsa ratavalliin

Pink Floydin rumpali Nick Mason tunnetaan autofriikkinä, jonka kokoelmiin kuuluu mm. katurekisteröity McLaren F1 GTR. BMW:n vapari-V12:lla varustettu F1 oli aikoinaan maailman nopein tuotantoauto, ja mm. Le Mansin 24 tunnin legendaarista kisaa varten kehitetty GTR oli vielä astetta tai paria ripeämpi.

Suurin osa tällaisista autoista viettää leijonanosan elämästään pölyttymällä keräilijöiden talleissa, mutta Mason antaa autolleen kunnolla hanaa. Viime viikonloppuna hänet nähtiin McLareninsa ratin takana Ison-Britannian Goodwoodissa. Lordi Marchin kartanon mailla mutkittelevalla perinneradalla järjestettiin jo 75. Members’ Meeting, jossa voidaan ihailla maailman kalleimpia kilpureita näytösajoissa ja tositoimissa.

Nick Mason innostui kisaamisesta sen verran, että ainutlaatuinen F1 GTR lipsahti radalta ruohikolle. Siitä se jatkoi matkaansa vielä radan reunavalliin. Ensin valliin iskeytyi McLarenin perä, ja sitten auton nokka osui vielä kovaan reunaesteeseen.


Superauto sai siis mittavia vahinkoja sekä etu- että takapäähänsä, mutta se saadaan varmasti vielä palautettua entiseen loistoonsa. Korjaukset ovat kaikkea muuta kuin halpoja, mutta Masonilla lienee varsin paksu lompakko. Lisäksi hänen autonsa on niin arvokas, että se kannattaa ilman muuta korjata taas kuntoon.

Masonin F1 GTR:n tarkkaa arvoa on hankala sanoa, mutta longtail-mallinen F1 GTR myytiin lähes 5,3 miljoonalla dollarilla vuonna 2014 järjestetyssä huutokaupassa. Vuotta myöhemmin LM-versioksi muokattu F1:n katumalli saatiin kaupaksi peräti 13,75 miljoonan dollarin summalla, joten näiden autojen hinnat liikkuvat huimissa lukemissa. Masonin auto on lisäksi yksi harvoista katurekisteröidyistä F1 GTR:istä, mikä vielä lisää sen arvoa. Jos tämä auto päätyisi joskus myyntiin, siitä saisi varmasti reilusti yli 10 miljoonaa dollaria.