Playboyn perustaja Hugh Hefner ymmärsi myös autojen päälle.

Viime vuonna 91-vuotiaana menehtynyt Playboy-lehden perustaja Hugh Hefner tunnettiin naisten miehenä henkeen ja vereen. Vähemmän tunnettua oli, että Playboy-isäntä oli myös suuri sananvapauden puolustaja, joka rakasti naisten lisäksi autoja. Hefnerin suuri ja ylellinen Playboy-kartano oli paikka, jossa lukuisat nuoret puputytöt lyhyissä mekoissaan pitivät vanhaksi eläneen Hefnerin sielultaan nuorena ja virkeänä.

Hefner perusti Playboyn vuonna 1953 hakemalla pankista 600 dollarin lainan. Tuolloin hänellä oli vielä suhteellisen vaatimaton Chevrolet Coupe -41, jonka hän oli hankkinut kolmea vuotta aiemmin. Vain kahdeksan vuotta myöhemmin hänen yhtiönsä arvo oli noin 20 miljoonaa dollaria, mikä tarkoitti myös näyttävämpiä autoja miehen kokoelmiin.

Hefnerin lempiautomerkki oli Mercedes-Benz, joista hänelle rakkain oli vuosimallin 1969 Pullman 600 limusiini. Tällä kuusiovisella massiivisella 6.3-litran V8:lla varustetulla autolla oli nähty myös monta muuta fania, kuten Saddam Hussein, Mao Tse-Tung, Romanian itsevaltias Ceasescu, Elvis Presley, Paavi ja Top Gearin Jeremy Clarkson.


Playboy-lehti lahjoitti vaaleanpunaiseksi maalattuja autoja ”Playmate of the Year” –tittelin voittaneille tyttösille. Näitä palkintoautoja olivat mm. Pyhimys-Volvo P1800, Ford Capri, Ford Mustang, Porsche 911 S, Sunbeam Tiger ja AMC AMX, joista viimeksi mainittu on päätynyt autokeräilijä Jay Lenon kokoelmiin. Kaiken kaikkiaan Hugh Hefner eli elämää, josta suurin osa meistä miehistä näkee vain kaukaisuudessa kimmeltäviä päiväunia.