Piristysruiskeen saanut PlayStation®4 Pro -pelikonsoli saapui kauppoihin Suomessa

Playstation 4 -pelikonsoli on saanut lisätehoja ja sen piristetty versio tunnetaan nimellä Playstation 4 Pro. Uudessa konsolissa on sekä 4K- että HDR-tuki. Tämän lisäksi konsoli on saanut lisäpotkua prosessointiin, joten pelit eivät pelkästään näytä paremmalta, vaan myös toimivat nopeammin ja sulavammin.

Markkinoilla on jo pelejä, jotka pystyvät hyödyntämään uuden konsolin ominaisuudet, mutta niitä voi aivan hyvin pelata myös tavallisella PS4-konsolilla. Esimerkiksi pelit Call Of Duty®: Infinite Warfare (Activision), Ratchet & Clank™, The Last of Us™ Remastered, ja Uncharted™ 4: A Thief’s End (SIE Worldwide Studios), ottavat kaiken tehon irti uudesta Pro-konsolista. Grafiikka ja värit toistuvat terävämmin, paremmin ja sulavammin, kuin perusversiossa.

Uncharted 4: A Thief's End


– PS4 Pron julkaisu on suunnattoman hieno hetki PlayStationille. Emme ole koskaan aikaisemmin julkaisseet uutta konsolia olemassa olevan pelialustan elinkaaren aikana, sanoo Jim Ryan, President of SIEE and President of Global Sales & Marketing, SIE.

– Olemme antaneet kehittäjille uuden tavan osoittaa luovuutensa, ja PS4 Pron myötä olemme entistä sitoutuneempia tukemaan innovaatioita sekä tarjoamaan pelaajille entistä kokonaisvaltaisempia pelikokemuksia, Ryan jatkaa.

Myös Netflix-sovellus saa PS4 Pron julkaisun yhteydessä päivityksen, jonka jälkeen sovelluksella voi suoratoistaa 4K-sisältöä, kuten ”Narcos Season 2” ja ”Luke Cage.” Netflix-palveluun odotetaan jopa 600 tunnin edestä 4K sisältöä vuoden loppuun mennessä. YouTube-sovellus saa niin ikään PS4 Prolla päivityksen kautta tuen 4K-sisällölle.

Pelaajille, jotka omistavat HD-television, jossa ei ole tukea 4K:lle tai HDR:lle, PS4 Pro sisältää lukuisia hyötyjä, kuten korkeamman tai tasaisemman ruudunpäivitysnopeuden sekä parannettua grafiikkaa ja ehostettuja peliympäristöjä.

Playstation 4 Pro tekniset tiedot:

Tuotenimi PlayStation®4 Pro (CUH-7000 series)
Väri Jet Black
Prosessorit CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
Muisti GDDR5 8GB
Tallennustila 1TB
BD/ DVD drive
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Liitännät Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3
AUX port × 1, HDMI™ out (4K/HDR),
DIGITAL OUT (OPTICAL) port
Verkko Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth® 4.0 (LE)