Poika halusi Lamborghinin. Isä tulosti pienoismallia apuna käyttäen sen 3D-printterillä!

Se on vielä osin keskeneräinen, mutta kyllähän sen helposti esikuvakseen tunnistaa. Alkuperäisestä poiketen siinä on Corvetten V8, ja lasikuitupäällyste muovisten koripaneeleiden päällä. Se on rakkaudella maailmaan saatettu ”Lamborghini Aventador”, ja se on tehty 3D-tulostimella!

Jos Yhdysvalloissa haluaa ostaa uuden Aventadorin saa halvimmastakin mallista maksaa yli 400 000 dollaria, joten kyseessä ei ole mikään tavallisen ihmisen hetken mielijohteesta ostettava kauppakassi. Tuolla summalla tosin saisi nelivedon, nelipyöräohjauksen, aktiivijousituksen ja sen fantastisesti ärjyvän 740-hepoa kehittävän V12-koneen. Kaikkea ei voi saada, mutta korvikkeena toimii tämä hieman Mad Max –henkinen ”tein itse ja säästin” –tyyppinen ratkaisu, joka on kuitenkin tehty täyttämään perheenjäsenen alkuun mahdottomalta tuntunut toive.


Yhdysvaltain Denverissä isä on nimittäin päättänyt toteuttaa poikansa haaveen Lamborghini Aventadorista, jonka tämä oli nähnyt videopelissä. Xander Backus on 11-vuotias pikkupoika, joka tyypilliseen tapaan haaveilee mahdottoman hienosta ja kalliista urheiluautosta. Kukapa 80-luvun poikalapsi ei olisi haaveillut tuolloin saman firman Countachista! Koska poika on nuoresta iästään huolimatta realisti, päätti hän ostamisen sijaan ehdottaa, josko he voisivat yhdessä Sterling-isän kanssa rakentaa moisen kulkupelin.

Isä ryhtyi tuumasta toimeen yhdessä vanhemman Backus-pojan kanssa, jolla on paremmin hanskassa moderni tietotekniikka. Jotta auton oikeat muodot olisivat kohdillaan, otettiin mallia Aventadorin pienoismalleista, joista saatiin koripaneelien mitat 1:1-mittakaavaa varten. Lopulliset koripaneelit tulostettiin useista muovinkappaleista, jotka liimattiin yhteen, sekä päällystettiin lopulta lasikuidulla. Vaikka ”Lambon” suorituskyky ei olekaan aidon vastaavan tasoa, saavat sillä varmasti perheen pojat hupia aikaiseksi. Tässäpä todellinen huippuiskän lahja jälkikasvulleen!