Potkut tuli: Röyhkeä toimittaja hyppi kesken lähetyksen vanhojen autojen päälle

Muistaako joku vielä Ylen uutistoimittajaa Kimmo Wilskaa? 13. lokakuuta 2010 Yle TV:n aamupäivän englanninkielen uutisissa herra päätti laittaa kesken live-lähetyksen uutistenluvun ranttaliksi. Wilska kaivoi alkoholiaiheisen uutisen päätteeksi tyhjän kaljapullon jemmastaan, josta oli olevinaan ottavansa nopeasti huikkaa. Suoraan lähetykseen päätynyt koominen tilanne johti välittömästi irtisanomiseen Ylen palveluksesta. Wilskan käytös oli kuitenkin hyvin lievää siihen nähden, mitä Angel Cardenas –niminen californialainen uutisankkuri teki kesken suoran tv-lähetyksen.

Venezuelalaissyntyinen Cardenas teki tuoreen tempauksensa 20. lokakuuta CBS 13 Sacramento –kanavalla. Lähetyksen kohokohta oli Sacramentoon tullut kansainvälinen autonäyttely, jonka viimeisestä näyttelypäivästä reportaasi tehtiin. Heti lähetyksen alussa Cardenas julisti, että hänellä ei ole aavistustakaan, miten hän voisi poseerata yhteiskuvissa autojen kanssa. Tv-lähetyksessä nähdään hektisesti käyttäytyvä toimittaja, joka on löytänyt tiensä 50- ja 60-lukujen Ford Thunderbirdien osastolle.


Cardenas pääsee pian ensimmäisen korimallin ”Baby Bird” Thunderbirdin luo, ja pyytää kuvaajaa kertomaan miltä hänen poseerauksensa näyttää. Samalla täysikasvuinen mies heittäytyy auton takaosan päälle keikistelemään välittämättä tuon taivaallista auton viimeisen päälle vahatusta maalipinnasta. Tämä upeakuntoinen Ford oli päätynyt autonäyttelyyn Sacramento Classic Thunderbird Club –järjestön toimesta. Valitettavasti keltainen Ukkoslintu ei ollut ainoa auto, joka sai kokea kaistapäisen toimittajan klassikkoautoja kohtaan tunteman vihamielisen käytöksen.

Seuraavaksi Cardenas löysi nimittäin tiensä vaaleanpunaisen vuosimallin 1957 kovakattoisen Thunderbirdin luokse. Holtiton toimittaja avaa auton oven, ja kalauttaa sen vieressä nököttävän avomallin Thunderbirdin kylkeen. Voi vain kuvitella mielessään sitä reaktiota, jos auton omistaja on sattunut katsomaan kyseistä uutislähetystä televisiostaan! Suorassa lähetyksessä kaikesta päätellen loputkin järkensä menettänyt toimittaja vain kommentoi, että ”tuntee itsensä kuin lapseksi karkkikaupassa auton omistajien loistaessa poissaolollaan”.

Herran törttöilyt saatiin vihdoin keskeytettyä, kun tämä lopputöikseen onnistui vielä hyppäämään tuliterän 2020-mallin Ford Explorerin konepeiton päälle. Lähetystä seuranneet toimittajat CBS:n studiossa olivat luonnollisesti hämmentyneitä heidän kollegansa tempauksista. Ei liene yllätys, että pian lähetyksen jälkeen siitä nousi metakka niin katsojien, kuin varsinkin autonsa näytteille lainanneiden tahojen keskuudessa. Ensi töikseen CBS poisti lähetyksen taltioinnin nettisivuiltaan, ja pian tämän jälkeen herra Angel Cardenasille näytettiin ulko-ovea potkujen merkiksi. Täytyy vain toivoa, että kyseessä ei olisi ollut yhden uuden ilmastohörhön tempauksesta. Voit nähdä uutistallenteen alta katsojan kuvaaman videon muodossa.