Rähjääntyneen viitos-Rellun hinta-arvio huutokaupassa on vajaat 30.000 euroa, halvalla menee!

Renault 5 Turbo 2 B-ryhmän sääntöjen mukaan virallisesti luokiteltu vasemmanpuoleisen ohjauksen katuauto on melkoinen harvinaisuus, sillä niitä valmistettiin ainoastaan 200 yksilöä. 25.000 punnan arvio tällaisesta autosta lähentelee varkautta, sillä huippukuntoisen yksilön hinta-arvio pyörii yli 100.000 euron tuntumassa.

Tämä Silverstonen kuuluisalla mottoriradalla järjestetyssä huutokaupassa tänä vuonna myyty yksilö oli reissussa rähjääntyneessä, mutta halutussa alkuperäiskunnossa.  Mittarissa komeilevat 90.000 mailia eli noin 144.000 kilometriä eivät nekään olleet varsinaisesti ostajia karkottamassa. Renault 5:n hormoniversio oli tunnetusti yksi rallimaailmaa mullistaneista B-ryhmän rallihirmuista. Valmistajilta edellytettiin 200 kappaleen sarjaa rallimallista tehtyjä katuautoja, jotta voitiin puhua ”tuotantoautoihin” pohjautuvasta luokasta. Kaikkein lähimpänä ralliautoa oli entistäkin enemmän steroideja nautiskellut Renault 5 Maxi turbon katuautoversio, joita piti valmistaa vähintään vaaditut 400 kappaletta.


Myyntiin tullut yksilö on ollut pitkään käyttämättä säilytyksessä. Kuvista päätellen auto on osiltaan täydellinen, mutta maalipinta varsinkin konepellissä näyttää vaurioituneen. Lisäksi harmaat ja mustat muoviosat ovat tyypilliseen tapaan auringon ultraviolettivalon jäljiltä raiskatussa alkuperäiskunnossa, eikä ruosteeltakaan ole autossa vältytty. Toisaalta mukana tulevat alkuperäinen ostokuitti, ohjekirja ja huoltokirja, mitkä lisäävät ymmärrettävästi auton arvoa. Kun kaupassa saa mukana vielä alkuperäisen tunkin, hattuhyllyn ja vanteet niin haluttavuuslistalta ruksitaankin jo iloisesti monta rastia.

Tarina ei kerro mikä oli Rellumme vasaroitu loppuhinta, mutta tällaisille aidoille B-ryhmän ”jälkeläisille” suo aina parhaan mahdollisen arvostuksen ja hinnan. Onhan kyseessä pirullisen härski pian 40-vuotta täyttävä äkäinen pikkuauto Ranskanmaalta.