Range Roverilla pääsee hyvin kahdella pyörälläkin – brittiläinen stunt-kuski ajoi 550-heppaisella maasturilla näytöstyyliin Goodwoodin legendaarisessa mäessä

Brittien autokesän kohokohta, eli lordi Marchin kartanon mailla järjestettävä Goodwood Festival of Speed pidettiin jälleen kuluneen viikonlopun aikana. Paikalla nähtiin sekä mittaamattoman arvokkaita klassikoita että autotehtaiden viimeisimpiä uutuuksia, ja toki myös eri-ikäisillä kilpa-autoilla oli tärkeä osansa Goodwoodin tarjonnassa.

Heinäpaalien välissä kiemurtelevalla nostalgisella mäkiradalla on harrastettu monenlaisia näytösajojakin, ja tällä kertaa komeimmasta suorituksesta vastasi brittiläinen stunt-kuski Terry Grant tuliterän Range Rover Sport SVR:n ratissa. 550-heppaisella mekaanisesti ahdetulla veekasila varustettu SUV oli muutettu ilmeisesti pelkästään takavetoiseksi, jotta se soveltui paremmin Grantin harrastamaan lajiin.


Kyse oli kahdella pyörällä ajamisesta, ja Grant oli ottanut kyytiinsä yhden matkustajankin. Tämä nousi auton sivuikkunasta ulos kesken ajon ja nousi seisomaan kypärä päässä Rangen kyljen päälle. Kahdella pyörällä ajaminen onnistui tällöinkin mainiosti, vaikka auton painopiste muuttui varmasti jonkin verran kyytiläisen kiipeilyjen myötä.

Grant ei sentään päässyt koko mäkeä ylös asti kahden pyörän varassa, vaan auto rojahti jossakin vaiheessa takaisin kaikille neljälle pyörälleen. Tämä ei varmasti haitannut pahemmin yleisöä, koska stunt-kuski vetäisi heti perään komeat donitsit asfaltilla ja jätti taakseen massiivisen savupilven.

Lopuksi super-Rangella ajettiin vielä mäkirataa vähän vauhdikkaammin, jotta yleisö sai kuunnella kasin murinaa sydämensä kyllyydestä. Jos Range Rover Sport SVR:n nykyinen 550 hevosvoiman teholukema kuulostaa muuten turhan pieneltä, ei hätää. Facelift-malli on jo tulossa, ja siinä on kuulemma 575 heppaa. Kyse on siis jo lähes superautoluokan laitteesta maasturin kuoriin verhottuna.