Testissä akkukäyttöinen Ring-valvontakamera

Ring Spotlight Cam

Turvallisuusmarkkinoilla on tarjolla hurja määrä erilaisia valvontakameroita, joista kuitenkin suuri osa on jos jonkinlaista kaapelointia vaativia malleja. Asennus saattaa vaatia ammattilaisen apua ja piuhojen saaminen piiloon valmiissa talossa voi olla haastavaa. Saimme kokeiltavaksi akkukäyttöisen Ring Spotlight Cam-valvontakameran, joka ei johtoja kaipaa.

Asennus

Ring-tuotepakkauksesta löytyy kameran, jalan, akun ja latausjohdon lisäksi myös asennustarvikkeita, kuten ruuveja, proppuja, sopiva kiviporanterä ja ristipäinen ruuvimeisseli. Kodin wifi-verkon kuuluvuus kannattaa testata kameran sijoituspaikassa ensin vaikka älypuhelimella, sillä kuuluvuuden on oltava hyvä, jotta kameran kaikki toiminnot toimivat moitteetta.

Ring Spotlight Cam - akkukäyttöinen valvontakamera ulkokäyttöön
Tuotepakkauksesta löytyy kameran, jalan, akun ja latausjohdon lisäksi myös asennustarvikkeita, kuten ruuveja, proppuja, sopiva kiviporanterä ja ristipäinen ruuvimeisseli.

Akun lataamisen jälkeen ruuvasimme kameran jalan kiinni puuseinään, napsautimme kameran paikalleen ja painoimme ohjeen mukaista käyttöönottopainiketta. Kameran asetukset tehdään älypuhelimeen ladattavalla Android/iOS-yhteensopivalla Ring-sovelluksella, ja ensimmäisellä kerralla käyttäjän pitää olla kameran lähettyvillä, jotta sovellus saa yhteyden kameraan. Kamera toimii alussa wifi-tukiasemana ja kun kamera on kytketyy kodin omaan wifi-verkkoon, voi asetusten tekeminen alkaa.


Ring-sovelluksella asetetaan haluttu liiketunnistuksen etäisyys, -alueet (kolme), -aikataulu ja -hälytysten tiheys, sekä kohdevalon ja sireenin toiminta hälytyksen tapahtuessa. Sovelluksella voi myös jakaa kameran käyttöoikeuden esimerkiksi perheenjäsenen kanssa.

Ring Spotlight Cam

Käyttö

Tallennettuja tapahtumia ja kameran tilaa seurataan Ring-sovelluksella, joka myös vastaanottaa kamerasta tulevat hälytykset. Sovelluksella voi katsoa kameran live-kuvaa äänen kera ja sen kautta voi myös keskustella kuvassa olevan henkilön kanssa, kunhan saatavilla on Internet-yhteys. Live-kuva vaatii kameran ja kotiverkon välille hyvän wifi-kuuluvuuden, sillä näytössä voi näkyä pelkkä musta ruutu, jos kuuluvuus on heikko. Sovellusta voi käyttää missä tahansa, missä Internet-yhteys on käytettävissä, ja yhteys kameraan muodostuu Ring:n palvelun kautta automaattisesti.

Sovelluksen käyttö on nopeaa ja helppoa, vaikka suomenkielen puuttumisesta joudummekin antamaan pienen miinuksen. Englanninkielisen käyttöliittymän käyttö tosin sujuu jo ”rallienglannin” tasoisella kielitaidolla. Sovelluksella voi hallita myös muita Ring-laitteita, kuten esimerkiksi Ring-ovipuhelinta tai Ring Chime Pro -wifi-toistin/ovikelloa.

 

Ring Spotlight Cam  Ring Spotlight Cam

Kokemukset parin viikon ajalta

Kamera on ollut testissä parisen viikkoa ja se on saanut kokea ulkona tuulet ja tuiskut, sekä kovimmillaan lähes kahdenkymmenen asteen pakkasen. Kamera on toiminut moitteetta ja tallentanut kaikki testatut liiketapahtumat. Live-kuvan toiston kanssa oli hetkellinen ongelma, kun talouden wifi-purkki hajosi ja jouduimme välillä tyytymään vanhaan ja melko tehottomaan wifi-laitteeseen. Kun hajonnut laite saatiin vaihdettua, alkoi live-kuvakin taas näkyä ongelmitta.

Ring-kameran 6000 mAh:n akku kestää valmistajan mukaan yhdellä latauksella käytöstä riippuen jopa 6-12 kuukautta. Kesto on pitkälti kiinni liikehälytysten ja live-katseluiden määrästä, sekä kohdevalon ja sireenin käytöstä. Kameraan saa myös toisen akun, josta on hyötyä esimerkiksi kesämökillä tai muussa ajoittain miehittämättömässä paikassa. Akun irrottaminen latausta varten onnistuu kätevästi ilman työkaluja, ja kameraa irroittamatta. Akkua ei luonnollisesti tarvinnut ladata lyhyen testimme aikana.

Live-kuva, jota editoitu rekisterikilpien osalta

Full HD-kuvanlaatu on kelvollinen, mutta ei mahdollista kovin tarkkaa zoomausta. Esimerkiksi auton rekisterikilpi tai henkilön kasvot saattavat jäädä hieman epäselväksi, jos ne eivät ole vain muutaman metrin päässä kamerasta. Tämä on syytä huomioida kameraa sijoitettaessa. Kameran ääni on selkeä ja kommunikointi kameran kautta onnistuu hyvin.

Kokonaisuudessaan Ring Spotlight Cam -kamerasta jäi hyvä fiilis. Kamera on helppo asentaa ja käyttää, ja se toimii luotettavasti. Kuvanlaatu voisi olla hitusen parempi, mutta sillä pärjää ainakin kotikäytössä.

Ring Spotlight Cam -tekniset tiedot

 • Kamera: väri CMOS-kenno, 140° asteen kulma, tarkkuus 1920 x 1080 (Full HD)
 • Liikkeentunnistus, kolme tunnistusaluetta ja etäisyyden säätö
 • Kaksisuuntainen kohinanpoistolla varustettu ääni
 • Kohdevalon valaisukulma 270°, värilämpötila: 4000K ja valoteho 900 lumenia
 • Sisäänrakennetttu 110 dB sireeni
 • Akku 6000 mAh, kameran mukana toimitetaan yksi akku, paikka kahdelle
 • Langaton standardi 802.11b/g/n (2.4GHz)
 • Käyttölämpötila -28°C – +48°C
 • Sovellus ladattavissa Android, iOS, macOS ja Windows -alustoille
 • Mitat: 12.6 x 6.91 x 7.59 cm
 • Hintaluokka 200 euroa