Ritari Ässän –auton luojan suunnittelema maailman pisin limusiini rapistuu hylättynä.

Muistatko vielä elokuvien ja tv-sarjojen autot kuten Ritari Ässän Pontiac Trans Am, Starsky ja Hutchin Ford Gran Torino, Paluu tulevaisuuteen DeLoreanin, sekä The Dukes of Hazzardin General Leen, eli ’69 Dodge  Chargerin? Kaikilla näillä ikonisilla autoilla on yhteinen isä Jay Ohrbeg, joka oli aikansa amerikkalainen custom-autojen rakentaja ja suunnitelija. Tuntemattomampi, muttei mitoiltaan suinkaan vähäisin, on miehen suunnittelema tänäkin päivänä maailman pisin limusiini nimeltään ”American Dream” 80-luvun lopulta.

Tämä 70-luvun Cadillac Eldoradoa muistuttava auto mätänee tätä nykyä hylättynä ulkosalla, ja on jo ulkoisesti melkoisen kulahtanut näky peltivaurioineen ja puuttuvine renkaineen. Monella vanhalla limolla onkin tyypillisenä kohtalona tulla hylätyksi ulkosalle niiden epäkäytännöllisyyden ja kalliiden korjauskustannusten takia, mikä saa näyttämään tällaisen varakkaiden kalliin luxusauton hyvin ristiriitaiselta näyltä.


Tämä yli 30-metriä pitkä viritelmä on liikkunut 26:n renkaan turvin, ja kääntymistä on auttanut auton keskiosista löytyvä sarana, joka saa auton näyttämään hieman haitaribusseilta. Auton perästä on löytynyt vieläpä ihka oikea helikopterin laskeutumisalusta koptereineen. Lienee sanomattakin selvää, että tällaisen hirvityksen liikuttelu on vaatinut erikoisjärjestelyjä, ja autoa onkin usein siirretty trailerilla.

Kookas auto näkyy jopa Googlen satelliittikuvissa rakennuksen takaa, jonne se on jätetty luonnon armoille. Nykyisessä tilassaan ”amerikkalainen unelma” on kuitenkin melko tukevasti kuollut. Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö tällainen luomus jättää kadotettavaksi, vai pelastaa vielä tuleville jälkipolville ihmeteltäväksi?

Lähde: https://www.autotrader.com/car-news/sad-fate-worlds-longest-limo-259630